1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zo wordt Koningsdag thuis met je kids toch een groot feest!

  Gepubliceerd op: 4-26-2020Bewerkt op: 4-28-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-26-2020Bewerkt op: 4-28-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Koningsdag wordt dit jaar Woningsdag. Jammer, maar je kunt er met je kids nog steeds een groot feest van maken! Hier geven we je tips hoe Koningsdag 2020 toch een onvergetelijke dag wordt.

  Koningsdag 2021 met kinderen thuis

  Meedoen aan de gebruikelijke buurtborrel, markten en het bezoeken van de leukste openluchtfeesten met de kids zit er met deze Koningsdag helaas niet in door het coronavirus. Maar niet getreurd! Ook thuis kun je er toch een gezellige dag van maken.

  1. Trek de mooiste Koningsdag outfit aan

  Net zoals je normaal gesproken zou doen! Het idee is dan het Koningsdag feest naar binnen wordt gehaald, dus kleed je kids vooral aan in hun mooiste oranje outfit, compleet met een Konings. Zo hebben ze gelijk het idee dat het een bijzondere dag gaat worden.

  1. Versier ook het hele huis

  Ga lekker over the top met het versieren van je huis met een en al oranje en rood, wit en blauw. Met versiersels kan je kindje er niet omheen: vandaag is het feest! Pak dus alle vlaggetjes en ballonnen maar uit de kast!

  1. Schmink elkaars gezichten

  Aan het begin van de dag kunnen jullie elkaars gezichten schminken met het thema Koningsdag. Oranje, rood, wit en blauwe kleuren schmink mogen dus allemaal op het gezicht! Dit is gegarandeerd een vermakelijke activiteit voor de kids, want jouw gezicht versieren mogen ze natuurlijk niet iedere dag!

  1. Speel typisch Hollandse spelletjes

  Met Koningsdag draait het allemaal om Nederlandse gezelligheid. Haal die oer-Hollandse gezelschapsspelletjes dus maar uit de kast, of doe spelletjes zoals koekhappen en spijkerpoepen die ook veel worden gedaan met Koningsdag. Vertier voor het hele gezin!

  1. Zing het Wilhelmus

  Om 10:00 zal het Wilhelmus gezongen worden, en daar moeten jullie natuurlijk aan meedoen. Dat is toch wel echt het ultieme Koningsdag gevoel!

  1. Maak een Oranje-playlist

  Bij een feestje hoort natuurlijk muziek! En aangezien je dit jaar niet buiten de deur voorzien zal worden met de leukste Koningsdag muziek, zal je zelf je muziek moeten uitzoeken. Kies voor je Oranje-playlist voor Nederlandse hits, maar ook voor klassiekers zoals You’ll Never Walk Alone! Als je kinderen van muziek en dansen houden, dan kan dit op deze manier alsnog een heerlijke dag worden.

  1. Bak samen Oranje tompoucen

  Deze lekkernijen mogen natuurlijk niet missen tijdens Koningsdag. En je kunt ze zelf thuis maken! Dat is gelijk een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Een heerlijk recept voor Oranje tompoucen vind je hier. Natuurlijk kun je ook een geheel Oranje menu samenstellen, met alleen maar gerechten waarbij de kleur oranje centraal staat!

  1. Maak een Koningsdag-quiz

  Een leuke activiteit om met het hele gezin te doen! Maak oranje, rood, wit en blauwe kaartjes met daarom vragen over Nederland, Koningsdag en de koning en de koningin (die je kindje ook kan beantwoorden).

  Wat ga jij dit jaar met de kinderen thuis doen met Koningsdag?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard