1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Meivakantie & coronavirus: 10 tips voor leuke activiteiten met kinderen

  Gepubliceerd op: 4-24-2020Bewerkt op: 4-29-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-24-2020Bewerkt op: 4-29-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Dat het coronavirus ook tijdens de meivakantie zich voortzet, hoeft niet te betekenen dat de vakantie saai wordt. Er zijn genoeg leuke activiteiten om samen met kinderen te doen en daarnaast is het hartstikke mooi weer. Hoewel we vooral thuis moeten blijven, mogen we gelukkig nog wel naar buiten om een frisse neus te halen of een rondje door het bos te lopen.

  Activiteiten met kinderen in meivakantie tijdens coronavirus

  Ook tijdens het coronavirus kun je nog steeds leuke dingen doen. Hou wel rekening met een aantal dingen. Ga je een van de buitenactiviteiten doen? Houd dan altijd afstand van anderen en zoek geen drukke plekken op. Ga niet naar buiten als je verkoudheidsklachten hebt en was je handen twintig seconden lang met water en zeep als je thuiskomt. We moeten nu eenmaal zoveel mogelijk thuisblijven, maar ook in de meivakantie zijn er genoeg activiteiten om te doen. Met deze tien tips kunnen jij en je kinderen toch een hele leuke meivakantie beleven.

  Meivakantie en coronavirus: 5x leuke activiteiten voor binnen

  Teken op het raam

  Met speciale stiften of whiteboard markers kunnen kinderen de ramen versieren. Schrijf een leuk bericht voor de buren of teken fleurige bloemen op het raam. Het maakt niet alleen jullie huis een stuk leuker, maar ook de buurt.

  Pyjamadag

  We horen het steeds vaker: om je dagelijkse ritme te houden, kan het helpen om de dag te beginnen zoals je dat normaal doet. Trek bijvoorbeeld je normale kleding aan en begin de dag op vaste tijdstippen. Juist daarom is het leuk om eens een pyjamadag te houden. Wijk even af van de dagelijkse sleur, kies samen een aantal leuke kinderfilms uit en ga lekker voor de televisie zitten in je pyjama. Het is helemaal niet erg om af en toe zo’n dag te houden en het kan voor je kind juist heel prettig zijn. Zet een bak popcorn op tafel, pak alle knuffels erbij en maak warme chocolademelk om het helemaal af te maken.

  Knutselen

  Voor veel kinderen blijft knutselen een prima activiteit om zich mee bezig te houden. Met wat gekleurd papier, glitterlijm, stiften en stickers kunnen kinderen al hun creativiteit kwijt. Je kunt het natuurlijk nog leuker maken: haal ook eens wat crêpepapier, vingerverf, vouwblaadjes en chenilledraad in huis. Geen idee wat jullie kunnen maken? Als je online zoekt op ‘knutselen’, krijg je al de leukste suggesties. Maak samen een olifant van een wc-rol, knutsel vrolijke ijsjes van wol of maak je eigen kaarten om naar opa, oma of vriendjes te sturen.

  Schilder of teken jullie eigen persoonlijke hut

  Kinderen vinden het vaak fantastisch om een hut of tent in de woonkamer te maken. Heb je nog oude lakens of dunne dekens liggen? Die zijn ideaal om een tent of hut mee te maken. Pak de oude lakens of dekens uit de kast, geef je kinderen een paar stiften en wat verf en laat ze hun nieuwe tent mooi versieren. Zo zijn jullie al gauw een paar uur zoet!

  Maak samen ijsjes

  Kinderen zijn nu eenmaal dol op ijsjes. Wist je al dat je heel makkelijk zelf ijsjes kunt maken? Met een paar ingrediënten kun je al hele lekkere perenijsjes maken. Gezonder dan de variant uit de supermarkt en waarschijnlijk vinden de kinderen het helemaal niet erg om hierbij te helpen.

  Meivakantie en coronavirus: 5x leuke activiteiten voor buiten

  Ga het bos in voor een speurtocht

  Zet zelf een aantal opdrachten in elkaar die je kinderen kunnen uitvoeren in het bos. Hoeveel beestjes tel je als je een steen optilt? Hoeveel vogels tel je in een boom? Jij kunt een frisse neus halen en je kinderen vermaken zich de hele middag met opdrachten oplossen. Wil je liever iets kant-en-klaars? Print dan een speurkaart uit en ga samen op zoek naar allerlei soorten vogels, bloemen en insecten.

  Stoepkrijten

  Misschien heb je het tijdens een wandeling al gezien: allerlei voetpaden staan vol met stoepkrijt. Eenvoudig, goedkoop en je kind vermaakt zich een paar uurtjes in de buitenlucht. Teken een extra lang hinkelpad op de stoep, maak een regenboog of gebruik tape om mooie vormen te krijten. Je kunt ook je eigen speelveld maken met stoepkrijt. Zoek bijvoorbeeld negen platte stenen, gebruik twee verschillende kleuren om ze mee te verven en voilà: jullie eigen boter-kaas-en-eieren!

  Ga samen picknicken

  Dat picknicken in het park met dit prachtige weer even niet kan, hoeft gelukkig niet te betekenen dat het helemaal niet door kan gaan. In de tuin kun je heel makkelijk een picknick klaarzetten. Pak een (oud) kleed voor op het gras, maak samen allerlei lekkere hapjes en sandwiches en neem een knutselwerkje of een leesboek mee naar buiten. Prik aardbeien en druiven aan een spies, rol kleine stukjes ham op of maak van tevoren knakworstjes in bladerdeeg. Wie maakt als eerste een prachtige haarband van madeliefjes?

  Werk samen in de tuin

  De planten water geven, onkruid wieden of nieuwe zaadjes strooien: er is genoeg te doen in de tuin. Voor kinderen is het hartstikke gezond om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Lekker wroeten in het zand, de bladeren opvegen of helpen in de moestuin is ook nog eens heel leerzaam. Hoeveel water hebben de planten nodig? Hoe kun je zien welke groenten al rijp zijn? Duik samen de tuin in voor een leerzame, leuke en productieve middag.

  Een fietstocht

  Zet je peuter in het fietszitje of laat je kind meefietsen als hij oud en zelfstandig genoeg is. Trek eropuit door het bos, rij een rondje door de stad of het dorp en laat je kind nieuwe plekken zien. Natuurlijk is het helemaal leuk als jullie daarna een lekker ijsje gaan halen bij de ijssalon.

  Bucketlist meivakantie

  We hebben de lijst ook in een printbare bucketlist gezet. Print deze zelf uit en hang hem bijvoorbeeld op de koelkast. Streep de activiteiten 1 voor 1 af.

  bucketlist meivakantie

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard