1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat regelt zwangerenportaal.nl voor jou en je zorgverlener?

  Gepubliceerd op: 5-29-2020Bewerkt op: 5-29-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-29-2020Bewerkt op: 5-29-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Naast je zorgverlener, speelt zwangerenportaal.nl ook een grote rol tijdens je zwangerschap. Het is niet alleen de plek waar jíj terecht kan voor alle informatie over je zwangerschap en communicatie met je zorgverlener, maar ook je zorgverlener gebruikt zwangerenportaal.nl voor alle dagelijkse processen. We vertellen je hier graag meer over.

  Jouw dossier

  Zwangerenportaal.nl kan zowel jouw dossier inzichtbaar maken voor jou, maar zorgt ook voor de software die je verloskundige nodig heeft om jouw dossier bij te houden. Hierdoor blijft jouw dossier up-to-date en blijf jij goed op de hoogte van de ontwikkelingen van je kleintje. In het belang van de gezondheid van jou en je baby kan het voorkomen dat je dossier met andere zorgverleners wordt gedeeld. Dit noemen we een uitwisseling. Wanneer je bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht komt, weten ze gelijk alles over jouw zwangerschap. Hierdoor kan de best mogelijke zorg worden verleend. Ook kan het ziekenhuis het dossier weer bijwerken, waardoor jouw zorgverlener de meest actuele informatie heeft.

  Jouw afspraken

  Jouw afspraken bij je zorgverlener worden bij ons vastgelegd. Wij zorgen ervoor dat jij een bevestiging en herinnering van je afspraak ontvangt, zodat je nooit een afspraak mist. Ook heeft jouw zorgverlener daar geen omkijken meer naar.

  Communicatie

  Je kunt je verloskundige natuurlijk bellen en vice versa, maar zwangerenportaal.nl heeft verschillende functionaliteiten ontwikkeld zodat deze communicatie nog beter verloopt en meer mogelijkheden biedt.

  Videoconsult

  Wanneer je fysiek niet naar de praktijk kunt, kun je gebruikmaken van het videoconsult. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van bellen. Doordat je verloskundige jou kan zien, kan zij bijvoorbeeld bepaalde klachten en kwaaltjes beter beoordelen. Dit videoconsult vindt plaats in een veilige omgeving en is alleen zichtbaar voor jou en je verloskundige.

  1-op-1 chat

  Er komt tijdens je zwangerschap veel (nieuwe) informatie op je af. Ook maakt je lichaam een grote verandering door. Het is dan niet zo gek dat je hier vragen over hebt. Deze vragen kun je eenvoudig stellen via de chat met je verloskundige. Het voordeel van de chat, ten opzichte van telefonisch contact, is dat je op elk moment van de dag je verhaal kwijt kunt. Je verloskundige kan hierbij ook een goed moment kiezen om de vragen te beantwoorden, waardoor zij goed te tijd kunnen nemen. Daarnaast kun je eenvoudig alles weer teruglezen en blijft het overzichtelijk. Ook kun je bestanden, zoals een geboorteplan, toestemmingsformulieren of uitslagen via chat eenvoudig delen.

  Kanaal

  Wanneer je je aanmeldt op zwangerenportaal.nl, volg je automatisch het kanaal van je verloskundige. Zodra jouw verloskundige informatie plaatst op dit kanaal, krijg jij hier een melding van. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste updates en kan je verloskundige eenvoudig in één keer updates delen met jou en andere zwangeren.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard