1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De uitwisseling van jouw dossier

  Gepubliceerd op: 5-15-2020Bewerkt op: 5-15-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-15-2020Bewerkt op: 5-15-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Zwangerenportaal.nl zorgt ervoor dat jij toegang hebt tot alle informatie rondom jouw zwangerschap, afspraakbevestigingen- en herinneringen en je eigen dossier. Dit is een uitwisseling tussen jou en je zorgverlener. In het belang van de gezondheid van jou en je baby kan het voorkomen dat je dossier met andere zorgverleners wordt gedeeld. We vertellen je graag wat deze uitwisseling precies inhoudt.

  Uitwisseling en communicatie binnen de geboortezorg

  Al zolang wij software voor verloskundigen maken is er de wens om informatie te kunnen uitwisselen tussen zorgverleners onderling. Hierdoor kunnen verloskundigen informatie inzien van het ziekenhuis en vice versa. Dit noemen we een integraal zorgdossier.

  Uitwisseling van jouw dossier

  Voordelen uitwisseling:

  • Jij hebt inzage in alle (medische) updates rondom jouw zwangerschap;
  • De verloskundige en andere zorgverleners zien elkaars updates in het dossier;
  • Het dossier is altijd up-to-date;
  • Er kan sneller worden gehandeld bij acute zorg, alle gegevens staan in één overzicht.

  Uitwisseling mogelijk maken

  Het heeft veel tijd gekost om deze uitwisseling mogelijk te maken. In 2011 zijn wij gestart met de ontwikkeling van een product om de gegevens van de verloskundige - met toestemming van de zwangere - inzichtelijk te maken in het ziekenhuis. Daarna kwam de volgende stap: verloskundigen en zwangere inzicht geven in de gegevens van het ziekenhuis. Aangezien de systemen in het ziekenhuis nu ook geautomatiseerd zijn, zou dit mogelijk moeten zijn. Echter zijn deze systemen zo gebouwd, dat het delen niet gemakkelijk gaat.

  Financiering uitwisseling

  Vanuit het ziekenhuis was er geen budget beschikbaar om de uitwisseling van gegevens te realiseren. Er zijn wel subsidies beschikbaar, maar deze zijn tijdelijk waardoor de uitwisseling uiteindelijk niet in stand kan worden gehouden. Daarom heeft zwangerenportaal.nl een manier bedacht om deze uitwisseling te kunnen financieren. Namelijk advertenties welke gebaseerd zijn op folders die normaal gesproken in de wachtkamer liggen. Deze advertenties zijn altijd relevant voor de periode van je zwangerschap en gerelateerd aan de content die je leest. Deze advertenties worden met goedkeuring van de verloskundige geplaatst. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een advertentie van een bekkenbodemtherapeut bij jou in de buurt.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de uitwisseling van je dossier? Wij helpen je graag. Stel je vraag door een mail te sturen naar info@zwangerenportaal.nl.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard