1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Verzorging

  Voor de verzorging van je baby heb je aardig wat spullen én kennis nodig. Ben jij al helemaal voorbereid met de juiste skills en zachte verzorgingsproducten voor je kleintje?

  Terug

  Verzorging

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
  Als kersverse ouder heb je veel vragen en is alles nieuw op het gebied van babyverzorging. Hoe vaak moet je bijvoorbeeld een luier verschonen? En hoe vaak moet je baby in bad? Daarom is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden met het verzorgen van een baby.

  Hoe verzorg ik mijn baby?

  Je hebt zojuist een baby op de wereld gezet. Nu wil je het liefst je baby zo goed mogelijk verzorgen, maar hoe? Er komt immers veel bij kijken bij het verzorgen van je baby. Regelmatig luiers verschonen, de huid verzorgen en badderen. Maar ook nageltjes knippen en wanneer de tandjes doorkomen ook tanden poetsen. Bepaalde dingen moeten meerdere keren op een dag gebeuren, terwijl andere dingen slechts wekelijks gedaan moeten worden.

  Luiers verschonen

  Hier ben je vooral in het begin de hele dag mee bezig: luiers verschonen. Heeft je baby geplast of gepoept? Probeer dan zo snel mogelijk de luier te verschonen.

  Baby in bad

  Badderen kan heel erg fijn zijn voor je baby. Het voelt namelijk net zoals in de baarmoeder. Je baby hoeft niet dagelijks in bad. Probeer dit elke 2-3 dagen te herhalen. Zorg dat het water niet warmer is dan 38°C. Daarnaast is het belangrijk om badolie te gebruiken in plaats van zeep. Te veel zeep heeft een negatief effect op de babyhuid.

  Baby huidverzorging

  Het is belangrijk om goed aan de huidverzorging te denken. Smeer bijvoorbeeld de billetjes van je baby tijdens het verschonen in met babyzalf. En smeer de rest van het lichaam in met een vette crème of zalf. Vooral in de winter is dit verstandig. Ook is het van belang dat je baby warm is aangekleed in de winter, dit zorgt ervoor dat de huid is beschermd tegen de kou. In de zomer is het van belang dat je baby niet in de zon zit (< 6 maanden), een zonnehoedje draagt en is ingesmeerd met zonnebrand met factor.

  Nagels knippen

  Het is niet meteen het eerste waar je aan denkt bij het verzorgen van je baby, maar nagels knippen hoort er toch echt bij. De nageltjes groeien snel en je baby heeft nog wel eens de neiging om zichzelf te gaan krabben. De eerste zes weken kan je dit doen met een nagelvijl, daarna met een nagelknipper.

  Tanden poetsen

  Wanneer je baby rond de zes maanden oud is, beginnen de tandjes door te komen. Hier zijn speciale baby tandenborstels voor. Je hoeft een baby gebit nog niet drie keer per dag te poetsen. Een keer per dag poetsen na de laatste voeding is voldoende.

  Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

  We geloven sterk in de kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen ervaringen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot de verzorging van je baby.

   • Feed

   • Mijn week

   • Cursusportaal

   • Community

   • Dashboard