1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat stop je allemaal in de luiertas?

  Gepubliceerd op: 7-29-2020Bewerkt op: 7-23-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-29-2020Bewerkt op: 7-23-2024
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: BAERE Amsterdam
  Een luiertas is een onmisbaar item voor elke ouder met een baby. Het kiezen van de juiste luiertas kan een groot verschil maken in het gemak en de efficiëntie van je dagelijkse uitstapjes met je kleintje. In dit artikel bespreken we hoe je een goede luiertas kiest en wat je er allemaal in stopt.

  De inhoud van een luiertas

  Je zult snel genoeg merken dat een goed gevulde luiertas niet kan missen in het leven met een baby. Je zult met de inhoud van de luiertas snel genoeg je eigen weg vinden, maar toch is het handig om wat tips te hebben om te weten wat er allemaal in moet zitten. In iedere luiertas zal je afhankelijk van de behoeftes van baby en moeder een andere inhoud aantreffen. Echter zijn er een aantal basics die écht niet mogen missen in iedere luiertas!

  Hoe kies je een goede luiertas?

  • Ruimte en indeling: Een goede luiertas moet voldoende ruimte bieden voor alle essentiële babyspullen. Let op de indeling van de tas. Veel vakken en compartimenten maken het gemakkelijker om georganiseerd te blijven en snel te vinden wat je nodig hebt. Zoek naar een tas met aparte vakken voor onder andere luiers, babydoekjes, flesjes, kleding en persoonlijke spullen.
  • Functioneel: Een luiertas moet functioneel zijn in gebruik en om mee op pad te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een luiertas die over de stang of beugel van de kinderwagen past. Ook fijn als de luiertas een of meerdere ritsen heeft zodat je zeker weet dat je onderweg niks kwijt kan raken. Kies voor een luiertas met stevige stof zodat je ook met 1 hand makkelijk bij de spullen kan die je op dat moment nodig hebt.
  • Materiaal en duurzaamheid: Het materiaal van de luiertas is belangrijk voor de duurzaamheid en het onderhoud. Kies voor een waterdichte stof aan de binnenkant die gemakkelijk schoon te maken is. Een lekkend flesje of andere ongelukjes zijn onvermijdelijk, dus een tas die je snel kunt afnemen met een doek is ideaal.
  • Stijl: Natuurlijk wil je ook dat je luiertas er goed uitziet en matcht met je kinderwagen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel stijlvolle opties beschikbaar die er niet uitzien als een traditionele luiertas. Kies een tas die past bij jouw persoonlijke stijl en die je ook graag zou dragen als gewone tas.

  Een luiertas van BAERE Amsterdam

  Onmisbaar in de luiertas

  Wanneer je jouw perfecte luiertas hebt gevonden kan je beginnen met vullen! We helpen je graag met een checklist zodat je niks vergeet.

  • Luiers: Natuurlijk mogen luiers niet ontbreken in een luiertas. Een goede richtlijn is om ten minste vijf luiers mee te nemen voor een dagje uit, afhankelijk van de leeftijd van je baby en hoe lang je wegblijft.
  • Billendoekjes: Billendoekjes zijn essentieel voor het verschonen van luiers, maar ook voor het schoonmaken van vieze handjes en gezichtjes. Zorg ervoor dat je een goed gevulde pak billendoekjes bij je hebt.
  • Hydrofiele doek: We kunnen haast zeggen: waar gebruik je het niet voor? Als spuugdoek, luier, schoonmaakdoek, onderleggertje bij het verschonen, noem maar op.
  • Kleding: Baby’s maken vaak hun kleding vies, dus zorg ervoor dat je altijd een extra setje kleding bij je hebt. Vergeet ook niet extra sokjes en een mutsje voor het geval het weer verandert.
  • Voeding: Afhankelijk van de leeftijd en behoeften van je baby, moet je voldoende voeding bij je hebben. Bij borstvoeding heb je misschien alleen een borstvoedingsdoek nodig en/of zoogcompressen. Voor een flesgevoede baby neem je flesjes, melktorentje en misschien een thermosfles met warm water mee. Voor oudere baby's kun je snacks en een drinkbeker in de luiertas stoppen.
  • Verzorgingsproducten: Neem een klein potje mee van de billenzalf die jij voor je baby gebruikt, vooral als je baby last heeft van luieruitslag. Eventuele benodigde medicijnen zijn ook handig, zoals pijnstillers. Heeft jouw kleintje nog een grote zuigbehoefte en heb je hiervoor een fopspeen? Vergeet deze ook zeker niet mee te nemen.

  Verder handig om mee te nemen

  • Entertainment: Het is altijd goed om iets van vermaak mee te nemen in de luiertas. Dit kan een boekje zijn, een speeltje, rammelaar: iets wat je baby helemaal het einde vindt op dat moment!
  • Eigen spullen: Vergeet niet je eigen benodigdheden, zoals je portemonnee, telefoon, sleutels en misschien een snack of flesje water voor jezelf. Het kan handig zijn om een apart vak of etui voor je persoonlijke spullen te hebben zodat je ze snel kunt vinden.
  • Handdesinfectiemiddel: Een klein flesje handdesinfectiemiddel is altijd handig om je handen schoon te houden na het verschonen van een luier of voor het eten.
  • Seizoensafhankelijk: in de zomer fijn om zonnebrandcrème, zonnehoedje of zonnebrilletje mee te nemen. In de winter juist weer fijn om een extra dekentje, mutsje en/of handschoentjes in de tas te stoppen.

  Het kiezen van de juiste luiertas en het efficiënt inpakken ervan kan het leven van elke ouder een stuk gemakkelijker maken. Zorg ervoor dat je een tas kiest die past bij jouw stijl en behoeften, en dat je hem vult met alle essentiële spullen om voorbereid te zijn op elke situatie. Zo kun je met een gerust hart op pad gaan met je kleintje, wetende dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met BAERE Amsterdam

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard