1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Verklein de overgang van buik naar 'grotemensenwereld' door een babymassage

  Gepubliceerd op: 12-11-2018Bewerkt op: 2-27-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-11-2018Bewerkt op: 2-27-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Babymassage Nederland, Miranda van Kester
  Je baby zit heerlijk in jouw buik en wordt in je baarmoeder bijna ononderbroken gewiegd en voelt jouw liefde. In je buik kent je baby geen kou en eenzaamheid.

  Aanraking van je baby

  Als je baby straks geboren wordt dan is dat een behoorlijk grote overgang.
  Maar wist je dat je deze overgang kunt verkleinen door middel van babymassage?

  Het huidje van jouw baby, dat eerder waarneemt dan alle andere zintuigen, wordt bij elke beweging die jij maakt aangeraakt, gestreeld en geprikkeld. Die aanraking wordt tijdens de zwangerschap een herkenbare situatie voor je baby.

  Door middel van babymassage kun jij, zodra je kindje geboren is, die herkenbare situatie nabootsen.

  Als jij je baby masseert zodra hij geboren is zullen de strelingen (en vooral ook druk) van de massage hem herinneren aan de tijd in je buik. Met behulp van babymassage kun je je baby opnieuw het vertrouwde gevoel geven dat hij in jouw buik heeft ervaren. Dit zal je baby kalmeren en een gevoel van veiligheid geven.

  Op deze manier geef jij je baby de best mogelijke start!

  Alles weten over babymassage? Dat kan met onze cursus babymassage, deel van het online cursuspakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

  Vanaf welke week mag je een baby eigenlijk masseren?

  Daar zijn veel verschillende meningen over. Mijn visie hierover is dat je meteen vanaf de geboorte je baby mag masseren omdat jullie hier beide enorm veel profijt van zullen hebben. Wel is het essentieel dat je rekening houdt met de twee onderstaande voorwaarden.

  De eerste is dat je je baby thuis masseert en ten tweede dat je technieken toepast die geschikt zijn voor in de kraamperiode (0 tot 6 weken). Anders zal de massage niet het gewenste resultaat opleveren. Als je direct de reguliere massage toepast kun jij je baby bovendien ook overprikkelen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Je baby krijgt de eerste weken al behoorlijk wat prikkels te verwerken.

  Kleinere overgang naar buitenwereld

  Babymassage verkleint de overgang van buik naar de ‘buitenwereld’, iets wat elke baby verdient! Mocht je geïnspireerd zijn om een cursus babymassage te gaan volgen dan wil ik je wel graag het volgende meegeven.

  Het is erg belangrijk dat de docent een uitgebreide opleiding heeft gevolgd. Baby’s zijn een kwetsbare doelgroep. Kijk daarom altijd of een docent ergens bij aangesloten is (bijvoorbeeld bij Babymassage Nederland).

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard