Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Miranda van Kester – eigenaar Babymassage Nederland

BabyVerzorgingVerklein de overgang van buik naar grotemensenwereld door een babymassage

Verklein de overgang van buik naar 'grotemensenwereld' door een babymassage

ZP® - Magazine

, 11 december 2018 01:08Laatste update op: 20 februari 2020 21:23

Je baby zit heerlijk in jouw buik en wordt in je baarmoeder bijna ononderbroken gewiegd en voelt jouw liefde. In je buik kent je baby geen kou en eenzaamheid.

Aanraking

Als je baby straks geboren wordt dan is dat een behoorlijk grote overgang.
Maar wist je dat je deze overgang kunt verkleinen door middel van babymassage?

Het huidje van jouw baby, dat eerder waarneemt dan alle andere zintuigen, wordt bij elke beweging die jij maakt aangeraakt, gestreeld en geprikkeld. Die aanraking wordt tijdens de zwangerschap een herkenbare situatie voor je baby. Door middel van babymassage kun jij, zodra je kindje geboren is, die herkenbare situatie nabootsen.

Ik ben van mening dat dit van een onschatbare waarde is voor je baby, in een periode waarin hij enorm moet wennen aan zijn nieuwe ‘leventje’. Waarin alles anders is dan wat hij tot dusver in jouw buik heeft ervaren. Als jij je baby masseert zodra hij geboren is zullen de strelingen (en vooral ook druk) van de massage hem herinneren aan de tijd in je buik. Met behulp van babymassage kun je je baby opnieuw het vertrouwde gevoel geven dat hij in jouw buik heeft ervaren. Dit zal je baby kalmeren en een gevoel van veiligheid geven.

Op deze manier geef jij je baby de best mogelijke start!

Cursus babymassage tijdens de zwangerschap

Wist je dat je tijdens je zwangerschap al een cursus babymassage kunt volgen?
Je oefent dan op een pop. Het grote voordeel is dat je meteen aan de slag kunt zodra je baby geboren is. Op deze manier profiteren jullie meteen vanaf de geboorte van alle positieve effecten van babymassage.

Naast het feit dat je je baby kunt kalmeren en ontspannen door hem het vertrouwde gevoel te geven die hij of zij in je buik heeft ervaren, bevordert babymassage een stevige hechting. Een goede hechting is enorm belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van je baby.

Maar vanaf welke week mag je een baby eigenlijk masseren?
Daar zijn veel verschillende meningen over. Mijn visie hierover is dat je meteen vanaf de geboorte je baby mag masseren omdat jullie hier beide enorm veel profijt van zullen hebben. Wel is het essentieel dat je rekening houdt met de twee onderstaande voorwaarden.

De eerste is dat je je baby thuis masseert en ten tweede dat je technieken toepast die geschikt zijn voor in de kraamperiode (0 tot 6 weken). Anders zal de massage niet het gewenste resultaat opleveren. Als je direct de reguliere massage toepast kun jij je baby bovendien ook overprikkelen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Je baby krijgt de eerste weken al behoorlijk wat prikkels te verwerken.

Babymassage verkleint de overgang van buik naar de ‘buitenwereld’, iets wat elke baby verdient! Mocht je geïnspireerd zijn om een cursus babymassage te gaan volgen dan wil ik je wel graag het volgende meegeven.

Het is erg belangrijk dat de docent een uitgebreide opleiding heeft gevolgd. Baby’s zijn een kwetsbare doelgroep. Kijk daarom altijd of een docent ergens bij aangesloten is (bijvoorbeeld bij Babymassage Nederland).

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard