1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Veiligheid & privacy

  Gepubliceerd op: 5-11-2020Bewerkt op: 5-29-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-11-2020Bewerkt op: 5-29-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De kracht van zwangerenportaal.nl is het delen van informatie over jouw zwangerschap tussen jou en je zorgverlener. Het gaat hier om gevoelige informatie, waarbij privacy en veiligheid van groot belang zijn. Bij zwangerenportaal.nl staat jouw privacy bovenaan en zijn jouw gegevens veilig.

  Veiligheid & privacy bij zwangerenportaal.nl

  • De uitwisseling van jouw gegevens ligt in lijn met de wet- en regelgeving.
  • We gebruiken zoveel mogelijk systemen die we zelf hebben ontwikkeld, zo blijven jouw gegevens bij ons op de servers en komen deze niet stiekem toch terecht bij andere (buitenlandse) bedrijven.
  • Jouw gegevens worden alleen voor onderzoek gebruikt wanneer jij hier expliciet toestemming voor hebt gegeven.
  • Jouw dossier wordt met een aantal instanties en/of systemen gedeeld zoals Perined en het RIVM.
  • zwangerenportaal.nl is NEN 7510:2017 gecertificeerd en de beveiliging wordt periodiek getest.

  Privacy tijdens je zwangerschap

  Wij zijn al 30 jaar actief in het bewaken van de gegevens van ruim 110.000 zwangeren per jaar. Wij werken zij aan zij met de verloskundigen om te zorgen dat bij uitwisseling en aanleveren van gegevens aan overheden, de privacy van de zwangeren altijd gewaarborgd blijft en in lijn ligt met de wet- en regelgeving. Wanneer er onderzoeken worden gedaan, worden jouw gegevens alleen gebruikt indien je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. Anders zal de data anoniem worden aangeleverd. Ook worden jouw gegevens gedeeld als je gebruik maakt van bepaalde onderzoeken tijdens je zwangerschap, zoals SEO.

  In eigen beheer

  Wij proberen zo min mogelijk externe systemen te gebruiken, waardoor jouw gegevens zoveel mogelijk bij ons blijven. Zo gebruiken we een eigen Analytics systeem in plaats van Google Analytics en hebben wij de software die relevante advertenties aan jou toont zelf ontwikkeld. Zo blijven jouw gegevens bij ons op de servers en komen deze niet stiekem terecht bij buitenlandse bedrijven. Om deze reden maken wij ook geen gebruik van Facebook pixels of YouTube widgets die je vervolgens weer overal volgen. Video’s op zwangerenportaal.nl worden afgespeeld via software welke wij ook weer zelf beheren.

  Het delen van jouw dossier

  Jouw dossier wordt met een aantal en/of systemen instanties gedeeld, ben je benieuwd met welke precies? We hebben ze voor je op een rij gezet.

  Onatal

  Tijdens jouw zwangerschap wordt er een dossier bijgehouden. Dit gebeurt binnen een zogenaamd VIS (Verloskundig Informatie Systeem). Zwangerenportaal maakt gebruik van Onatal. Waar voor jou je dossier inzichtelijk is via zwangerenportaal.nl, kan je verloskundige dit zien via Onatal. Op bepaalde momenten worden gegevens uit jouw dossier gedeeld met diverse organisaties. Dit gebeurt soms vanuit de verplichting van de zorgverleners en soms omdat je ervoor kiest om aan bepaalde onderzoeken mee te doen.

  Perined

  De verloskundige, huisarts, gynaecoloog of de kinderarts die jou en je baby behandelt, levert gegevens aan de Perinatale Registratie. In deze registratie worden de gegevens van de verschillende zorgverleners in het hele traject verzameld. Deze uitwisseling draagt bij aan de kwaliteit van de zorg. Klik hier om te lezen hoe Perined omgaat met jouw privacy en jouw gegevens.

  RIVM

  In de eerste gesprekken met jouw verloskundige vraagt zij of je informatie wil over de screening op down-, edwards- en patausyndroom en/of het SEO structureel echoscopisch onderzoek. Het doel van dit gesprek is om jou een keuze te kunnen laten maken met betrekking tot deze onderzoeken. Wanneer je deelneemt aan deze onderzoeken geef je toestemming aan het RIVM om de gegevens van deze onderzoeken te gebruiken voor onderzoek.

  NEN 7510:2017 gecertificeerd

  Wij nemen de beveiliging van jouw gegevens erg serieus, daarom zijn we dit jaar weer door onze NEN7510 audit heen gekomen. Onze auditor van TÜV Nederland heeft onze onderneming weer onderworpen aan een stevige controle van onze beveiliging en onze processen. Door te voldoen aan de eisen van de NEN7510 norm heb je de zekerheid dat wij op de goede manier omgaan met jouw gegevens en die van derden.

  Als onderdeel van onze certificering zijn wij verplicht om periodiek onze beveiliging te laten testen door een zogenaamde penetratietest (binnendringingstest). Deze pentest toetst één of meer computersystemen op de veiligheid en kwetsbaarheid.

  Wil je meer weten?

  Raadpleeg dan onze Algemene Voorwaarden, Privacyverklaring en Cookieverklaring welke in eenvoudige, makkelijk te begrijpen taal zijn geschreven.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard