img
img

Privacyverklaring

Wij nemen jouw privacy serieus. We doen er alles aan om je privacy te respecteren en de vertrouwelijkheid van je persoonlijke gegevens te behouden. Daarom houden we ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

In deze verklaring leggen we uit hoe we omgaan met je persoonsgegevens als je onze website bezoekt of gebruik maakt van zwangerenportaal.nl. Je leest hier welke gegevens we verzamelen en voor welke doeleinden we deze gebruiken. Ook beschrijven we welke rechten je hebt en hoe we jouw gegevens beveiligen. Bovendien beantwoorden we een aantal vragen over je privacy.

Heb je nog andere vragen? Laat het ons weten via contact@zwangerenportaal.nl.

1. Wie is wie?

Als je in deze verklaring ‘jij’, ‘je’ of ‘jou(w)’ leest, bedoelen we jou als gebruiker van zwangerenportaal.nl of als bezoeker van onze website. Lees je ‘wij’, ‘we’, ‘ons’, of ‘onze’, dan bedoelen we zwangerenportaal.nl B.V. Wij zijn gevestigd aan de Leeuwenhoekweg 1, 2652 XL te Berkel en Rodenrijs.

In zwangerenportaal.nl kan je een koppeling maken met jouw zwangerschapsdossier van je verloskundige of andere behandelaar. Dit houdt in dat dit zwangerschapsdossier binnen zwangerenportaal.nl aan jou kan worden getoond. Jouw verloskundige of andere behandelaar is verantwoordelijk voor de gegevens van dit zwangerschapsdossier en de inhoud daarvan. zwangerenportaal.nl B.V. is verwerkingsverantwoordelijke zoals bedoeld in de AVG, voor de verwerking van je persoonsgegevens zoals uiteengezet in deze privacyverklaring.

2. Welke gegevens verzamelen we? En waarvoor gebruiken we die?

A. Bij jouw bezoek aan onze website:

Als je onze website bezoekt, houden we je algemene bezoekgegevens bij. Wat we precies bijhouden, hangt af van de instellingen van je browser of het apparaat waarmee je onze website bezoekt. Stuurt je browser of het apparaat je IP-adres mee, of informatie over je apparaat, besturingssysteem of het tijdstip waarop je onze website hebt bezocht? Dan gebruiken we die gegevens voor de statistieken van onze website en om onze website gebruiksvriendelijker te maken.

We kunnen door deze gegevens zien hoe vaak en wanneer onze website bezocht wordt en welke pagina’s. Maar we registreren niet wie de bezoekers zijn. Alle gegevens worden zo veel mogelijk anoniem gemaakt en we bewaren ze niet langer dan noodzakelijk.

Als jouw browser een IP-adres meestuurt, dan gebruiken we dit adres ook om jou relevante advertenties en inhoud te tonen op onze website. Bijvoorbeeld van winkels in jouw buurt die zwangerschapskleding of buggy’s verkopen. Jouw IP-adres kan ons informatie geven over de buurt waar je woont, maar dit IP-adres vertelt ons niet jouw precieze locatie of adres.

B. Bij het aanmelden voor zwangerenportaal.nl:

Als je een account aanmaakt voor zwangerenportaal.nl, vragen we:

  • je naam;
  • weergavenaam;
  • e-mailadres;
  • telefoonnummer;
  • wachtwoord;

Bij de eerste keer inloggen vragen we:

  • de getallen van je postcode (optioneel);
  • de praktijk waar je bent aangemeld (optioneel);
  • je uitgerekende datum (optioneel);
  • het e-mailadres van je partner (optioneel);
  • de reden van aanmelding (opties: ik ben zwanger, bevallen, wil zwanger worden, partner is zwanger, ik ben zorgverlener).

Daarnaast registreren wij je reactie (ja/nee) op de vraag of u onze weekmail wenst te ontvangen. Verder kun je een profielfoto uploaden. Bij het koppelen van uw account met uw zwangerschapsdossier, registreren wij ook uw zorgaanbieder.

Het is mogelijk dat u een partner bent van een zwangere, de zwangere kan dan uw e-mailadres invullen om gebruik te maken van de opties van zwangerenportaal.nl zoals het delen van het zwangerschapsdossier. Dan verwerken wij uw e-mailadres hiervoor.

We hebben deze nodig om je zwangerenportaal.nl te kunnen aanbieden. En om de overeenkomst te kunnen uitvoeren die je door je aanmelding met ons sluit.

Je e-mailadres gebruiken we verder om, indien je daarvoor toestemming hebt gegeven, je regelmatig e-mails te sturen met relevante informatie over je zwangerschap, berichten van je verloskundige en praktische tips en aanbiedingen. Je kunt je altijd afmelden voor deze e-mails. Dit kan in zwangerenportaal.nl of via de afmeldlink die onder elke e-mail staat. Verder gebruiken we je e-mailadres om je afspraakherinneringen en je berichten over je account te sturen.

Tot slot gebruiken we je telefoonnummer en e-mailadres om je account te beveiligen via een tweestapsverificatie. Hierover lees je meer bij het onderwerp "Account" op https://www.zwangerenportaal.nl/nl/veelgestelde-vragen We gebruiken je telefoonnummer niet om je te bellen en delen je nummer niet met anderen.

C. Bij gebruik van zwangerenportaal.nl

Ben je zwanger en heb je je aangemeld voor zwangerenportaal.nl? Dan kan je een koppeling maken met het dossier van je verloskundige. Hiervoor hebben we je toestemming nodig, die je kan geven als je de koppeling aanmaakt. Om deze koppeling te maken, maken we gebruik van je telefoonnummer. Dit gebruiken we om te controleren of je echt bent wie je zegt te zijn, met behulp van tweestapsverificatie. Hierover lees je meer bij vraag 5 "Hoe beveiligen we jouw gegevens en dossier in zwangerenportaal.nl?".

Op zwangerenportaal.nl lees je praktische tips, informatie over je zwangerschap en berichten van je verloskundige of andere zorgverleners. Hiervoor gebruiken we de gegevens waarvoor je ons de toestemming hebt gegeven. Gegevens over jouw zwangerschap, zoals je zwangerschapsduur, zijn volgens de AVG bijzondere persoonsgegevens gegevens die iets kunnen zeggen over jouw gezondheid. Daarom vragen we specifiek toestemming om deze gegevens te gebruiken. Deze toestemming kun je altijd weer intrekken via het portaal.

Deze toestemming geef je bij het aanmaken van de koppeling met jouw zwangerschapsdossier.

Dit kan naar aanleiding van een gesprek met jouw verloskundige zijn, die je wijst op de mogelijkheid om via ons portaal extra informatie te ontvangen over bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit, als je hier last van hebt. Je kan dan via jouw portaal hiervoor aanmelden. Pas na jouw expliciete toestemming slaan we in ons systeem op dat je die informatie of aanbiedingen wilt hebben over dit onderwerp.

Daarnaast gebruiken wij je afspraken uit je zwangerschapsdossier om je afspraakherinneringen te sturen, nadat je daarvoor aan ons toestemming hebt gegeven.

3. Delen we jouw gegevens en zwangerschapsdossier ook met anderen, zoals adverteerders?

We selecteren zelf de advertenties die we tonen en maken geen gebruik van externe advertentienetwerken. We delen jouw gegevens of inhoud van jouw zwangerschapsdossier dan ook niet met adverteerders of anderen. Wel schakelen wij externe dienstverleners in, zoals IT-bedrijven voor technische ondersteuning en hosting die technisch gezien toegang kunnen hebben tot je persoonsgegevens. Wij maken met deze dienstverleners afspraken die hen verplichten je persoonsgegevens alleen voor deze dienstverlening te gebruiken.

4. Hoe werken onze advertenties, gerichte inhoud op de website en e-mails met informatie en aanbiedingen?

Op het portaal gebruiken we jouw gegevens om relevante advertenties te tonen. Hierboven is hier al op ingegaan. Voor alle duidelijkheid vatten we dit samen als volgt:

  • Als je de website zwangerenportaal.nl bezoekt, gebruiken wij je IP-adres om jou relevante advertenties en inhoud te tonen op onze website. Zie ook hierboven onder 2A.
  • Als je de website zwangerenportaal.nl bezoekt, kun je je postcode invullen en je uitgerekende datum. De postcode gebruiken we allereerst om een lijst te tonen van zorgaanbieders in jouw buurt. De postcode en de ingevulde uitgerekende datum gebruiken wij daarnaast, met jouw toestemming, ook om jou relevante advertenties en inhoud te tonen op onze website.
  • Wanneer je, na een account te hebben aangemaakt, een koppeling maakt met je zwangerschapsdossier, gebruiken wij ook je postcode, de duur van je zwangerschap en het einde van de zwangerschap en reden daarvoor (bevallen of onverhoopt een miskraam) om je relevante advertenties en inhoud te tonen op onze website, en relevante e-mails te sturen indien je daarvoor bent aangemeld. Bijvoorbeeld over aanbiedingen in jouw buurt en aanbiedingen die in jouw fase van de zwangerschap relevant zijn. Deze gegevens halen we, na je toestemming, uit je zwangerschapsdossier voor deze doeleinden.
  • Op basis van een en ander kunnen we je bijvoorbeeld in je vijfde maand een advertentie tonen (op de website of per e-mail) die vooral interessant is voor vrouwen die net als jij halverwege hun zwangerschap zijn. Of we tonen een advertentie voor zwangerschapsyoga in Buitenveldert, omdat jij in dit gebied woont.

5. Hoe beveiligen we jouw gegevens en dossier in zwangerenportaal.nl?

We stellen hoge eisen aan de beveiliging van jouw gegevens. Hiervoor hebben we diverse technische en organisatorische maatregelen genomen. En natuurlijk voldoen we aan de wet. Dat betekent dat de beveiliging van zwangerenportaal.nl een belangrijk onderdeel is van ons bedrijfsproces.

Het managementsysteem voor informatiebeveiliging in de zorg en de toepassing daarvan voldoet aan de eisen zoals neergelegd in de norm NEN 7510-1:2017.

Een van onze beveiligingsmaatregelen is dat we jouw zwangerschapsdossier niet op onze eigen servers opslaan. Deze halen we – nadat je hebt ingelogd altijd live op bij je verloskundige of andere behandelaar. Daarvoor maken we gebruik van beveiligde verbindingen.

Om te controleren of je echt bent wie je zegt te zijn, maak je bij het inloggen gebruik van een tweestapsverificatie. Dat betekent dat je allereerst je gebruikersnaam en wachtwoord intypt. We adviseren je om een uniek en sterk wachtwoord te kiezen en dit regelmatig te wijzigen. Vervolgens ontvang je van ons een code per sms. Alleen met die code, die elke keer anders is, kan je inloggen. En alleen met jouw telefoon kan je die code ontvangen.

Tot slot zijn onze servers gehost bij een andere partij, die gevestigd is in de Europese Unie. Omdat deze partij zich in de Europese Unie bevindt, gelden de strenge Europese privacyregels.

6. Hoe werkt het delen van jouw dossier?

In het portaal kan je aangeven of je je zwangerschapsdossier geheel of gedeeltelijk met anderen wilt delen. Zo kan je bijvoorbeeld je echofoto delen met je partner, die hiervoor een eigen account kan aanmaken op zwangerenportaal.nl. Of je kunt de foto op externe websites delen, zoals op Facebook.

Je kunt aangeven of je je hele zwangerschapsdossier wilt delen of alleen bepaalde delen ervan. Ook kan je aangeven met wie en/of op welke websites je je dossier wilt delen. Je kunt je toestemming voor dat delen ook weer intrekken. In dat geval zijn je gegevens en foto’s niet meer te zien voor de accounts van zwangerenportaal.nl waarmee je ze hebt gedeeld.

Maar let op: wij kunnen niet garanderen dat de gegevens en foto’s ook automatisch verwijderd worden van externe websites. Dat is afhankelijk van die externe partijen. Lees hun privacyverklaring om erachter te komen hoe zij omgaan met jouw gegevens.

7. Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren je gegevens zolang je een account bij ons hebt. Nadat je je account hebt opgezegd, verwijderen we je gegevens direct.

Hoe lang jouw zwangerschapsdossier bewaard blijft, kunnen wij zelf niet bepalen. Dit dossier staat namelijk niet op onze eigen server, maar op die van jouw verloskundige of andere behandelaar. Elke keer als je inlogt, maken we hier een live koppeling mee. Als je wilt weten hoe lang je verloskundige of andere behandelaar jouw dossier bewaart, dan kan je dit bij hem of haar navragen.

8. Welke rechten heb je als het gaat om je privacy?

Je hebt het recht om inzage te vragen in de persoonsgegevens die we van jou verwerken. Daarnaast heb je het recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking of te verzoeken om beperking van de verwerking. Verder heb je het recht om te verzoeken om correctie en verwijdering van je persoonsgegevens. Tot slot heb je onder omstandigheden recht op dataportabiliteit. Verder heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

In zwangerenportaal.nl kan je de gegevens die we van je verwerken ook zelf inzien, verwijderen of aanpassen. Als er gegevens zijn die feitelijk onjuist zijn, kan je ons vragen deze te corrigeren, te verwijderen of af te schermen.

We mogen onder omstandigheden weigeren aan je verzoek te voldoen, maar moeten dan wel duidelijk uitleggen waarom we dat doen. Bij een verzoek om uitoefening van je rechten, kunnen wij je verzoeken je te identificeren.

We zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van jouw zwangerschapsdossier. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij je verloskundige of andere behandelaar. Wil je inzage in dit dossier of wil je bepaalde gegevens corrigeren, dan raden we je aan om met je verloskundige of behandelaar contact op te nemen.

Wanneer de verwerking van je persoonsgegevens is gebaseerd op je toestemming, mag je je toestemming altijd intrekken. Dit kan wel betekenen dat je bepaalde onderdelen van zwangerenportaal.nl niet meer kan zien of gebruiken.

9. Welke cookies plaatsen we?

Onze website en zwangerenportaal.nl maken gebruik van cookies. Een cookie is een klein (tekst)bestand dat een website op de harde schijf van je computer zet, op het moment dat je onze website bezoekt of zwangerenportaal.nl gebruikt. Zie voor meer informatie onze cookieverklaring op https://www.zwangerenportaal.nl/nl/cookieverklaring

10. Kunnen we deze privacyverklaring ook wijzigen?

We kunnen deze privacyverklaring wijzigen. We adviseren je dan ook om regelmatig op deze pagina te checken of er wijzigingen zijn. Als we iets wijzigen, dan vermelden we dat op onze website en/of hoor je dit rechtstreeks van ons per e­-mail.

Deze privacyverklaring versie 2.0 is voor het laatst gewijzigd op 8 maart 2019.

img Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!