1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 47 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 1-25-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 1-25-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Gefeliciteerd! Je kleintje is inmiddels 47 maanden oud en groeit op tot een nieuwsgierige, energieke peuter met een sterke wil en een nog sterker gevoel voor avontuur. In dit artikel gaan we dieper in op de fysieke ontwikkeling, mentale en emotionele groei van je peuter van 47 maanden, en hoe je samen met hem of haar kunt genieten van deze bijzondere levensfase.

  Peuter 47 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter van 47 maanden

  Op deze leeftijd heeft je peuter waarschijnlijk al een behoorlijke dosis energie. De fysieke ontwikkeling gaat in volle vaart door, en je peuter wordt steeds behendiger en sterker. Laat je peuter rennen, springen en klimmen in de speeltuin. Dit helpt niet alleen bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, maar zorgt ook voor de broodnodige frisse lucht. Of zet wat vrolijke muziek op en laat je peuter meebewegen. Dansen is een geweldige manier om coördinatie en ritmegevoel te ontwikkelen.

  EHBO cursus volgen

  Met een peuter vol energie vinden wij het belangrijk dat jij weet wat je moet doen als je kindje zich bezeert, verslikt/stikt, verbrandt en hoe je ongevallen kan voorkomen. In Nederland worden 120 kinderen per dag opgenomen in het ziekenhuis door een ongeval in of rond het huis. Volg een EHBO cursus om dit te voorkomen. Dankzij onze samenwerking met het EHBO Bureau kunnen ze bij jou thuis de cursus komen verzorgen, super handig! Vul hier het formulier in om meer informatie te krijgen over een EHBO cursus bij je thuis. Wil je een EHBO cursus op een locatie in de buurt volgen dan kan dat via onze andere partner het Rode Kruis. Lees in dit artikel meer over EHBO voor kinderen.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter van 47 maanden

  De mentale en emotionele ontwikkeling van je peuter is minstens zo belangrijk als de fysieke ontwikkeling. Op deze leeftijd beginnen ze steeds meer hun eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Neem de tijd om met je peuter te praten en naar hem of haar te luisteren. Dit stimuleert de taalontwikkeling en geeft hen het gevoel dat hun gedachten en gevoelens belangrijk zijn. Moedig je peuter aan om zichzelf uit te drukken, of dat nu is door middel van tekenen, schilderen of vertellen. Het helpt hen hun emoties te begrijpen en te uiten. Wees er voor je peuter wanneer hij of zij zich verdrietig, boos of bang voelt. Troost en begrip zijn o zo belangrijk in deze periode.

  Boeken zijn een geweldige manier om de verbeelding van je peuter te prikkelen. Kies kleurrijke en boeiende verhalen die passen bij hun leeftijd en interesses. Eenvoudige bordspellen en puzzels bevorderen het denkvermogen van je peuter en leren hen over samenwerking en regels.

  Jij en je peuter van 47 maanden

  Hier zijn enkele tips om samen met je kleintje van 47 maanden oud te genieten:

  • Voorbereiden op de basisschool: Dit is het moment om het vaak met je kind te hebben over hoe het leven eruit zal zien als hij of zij naar de basisschool gaat. Hopelijk kun je met deze voorbereiding en gesprekken over de basisschool het enthousiasme in je kind vergroten!
  • Ontdek samen: Ga op avontuurlijke ontdekkingstochten in de natuur, in de buurt of zelfs gewoon in de achtertuin. Je peuter zal genieten van het verkennen en nieuwe dingen leren.
  • Kook samen: Laat je peuter helpen bij eenvoudige kookklusjes, zoals groenten wassen of koekjes bakken. Het bevordert hun zelfstandigheid en creativiteit.
  • Knuffeltijd: Knuffels en genegenheid zijn van onschatbare waarde. Neem de tijd om samen te knuffelen en geniet van dat kostbare moment.
  • Fietsen: Als je peuter al kan fietsen, moedig hem of haar aan om dit te blijven doen. Het versterkt de spieren en vergroot het gevoel van onafhankelijkheid.
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard