1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 32 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je peuter is alweer 32 maanden oud! Gaat de zindelijkheidstraining met jullie 2,5 jarige peuter ook zo met vallen en opstaan, of is jullie kleine al volledig zindelijk? Avondeten met een peuter kan soms ook een uitdaging vormen, maar met een paar goede trucjes en recepten kun je er toch voor zorgen dat je peuter iedere dag met een vol buikje naar bed gaat.

  Peuter 32 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter van 32 maanden

  Je peuter van 2,5 jaar maakt nog steeds indrukwekkende vorderingen op het gebied van fysieke ontwikkeling. De motorische vaardigheden van je kleintje worden steeds verfijnder. Rennen, springen en zelfs wat onhandige acrobatische pogingen kunnen nu tot de dagelijkse routine behoren. Misschien hebben jullie al enkele ['ik kan het zelluf!](zelluf-doen-peuter' momenten meegemaakt - het is geweldig om te zien hoe ze hun eigen weg beginnen te vinden.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter van 32 maanden

  Terwijl je peuter de wereld om zich heen blijft verkennen, groeit ook hun mentale en emotionele wereld. Zelfexpressie wordt steeds belangrijker, en je zult merken dat hun woordenschat met sprongen vooruitgaat. Maar laten we eerlijk zijn, soms kunnen die woorden ook tot grappige en onverwachte gesprekken leiden, want nog niet alles wat ze zeggen is volledig duidelijk!

  Emotioneel gezien kunnen peuters van 2,5 jaar een mix van gevoelens ervaren. Van enthousiasme tot frustratie - het is allemaal onderdeel van deze boeiende periode. Onthoud dat jij als ouder een emotionele gids bent. Toon begrip voor hun gevoelens en help hen op een positieve manier met deze emoties om te gaan: met regelmatige driftbuien is dit de perfecte periode om zelf emoties te leren herkennen en verwerken.

  Jij en je peuter van 32 maanden

  We kennen allemaal de verleiding van snoepjes, maar het is belangrijk om gezonde eetgewoonten te stimuleren. Samen kun je ontdekken hoe zoete traktaties in balans kunnen zijn met voedzame maaltijden. Denk aan het maken van fruitige snacks of het verkennen van gezonde dessertopties. Zo krijgt je peuter niet alleen een traktatie, maar leren ze ook over het belang van gezonde voeding.

  Hoewel zindelijkheidstraining niet per se het meest glamoureuze onderwerp is, is het wel een mijlpaal in de ontwikkeling van je peuter. Benader het met geduld en positiviteit. Neem de tijd om te begrijpen wanneer je peuter aangeeft klaar te zijn voor deze stap en moedig hen aan met lof en beloningen voor hun inspanningen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard