1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  ZwangerFinancienDe beste zorgverzekering als je zwanger bent

  Zwanger? Dit is de beste zorgverzekering

  ZP® - Magazine

  , 24 november 2019 18:25Laatste update op: 19 september 2022 17:25

  Een goed verloop van je zwangerschap, de bevalling en de gezondheid van je baby is natuurlijk het allerbelangrijkste. Het is daarom een goed idee om te kijken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past nu je zwanger bent! Wanneer je in verwachting bent én wanneer je net bevallen bent is de beste zorg voor jou en je baby van groot belang. Lees hier hoe je kunt ontdekken wat de beste zorgverzekering voor jou is als je zwanger bent!

  Vergelijk zelf verschillende zorgverzekeringen gemakkelijk met de vergelijker op Independer zodat je kan zien welke het beste bij jou past nu je zwanger bent of bijna gaat bevallen.

  Samen met onze partner UnitedConsumers hebben we een verzekering geselecteerd van VGZ met uitstekende dekkingen rondom de zwangerschap en bevalling. Daarbij ontvang je 5% collectiviteitskorting + 15% korting op de aanvullende verzekering. Kies in Stap 3 voor UC Ruime keuze en ZorgZeker 2 voor de beste dekkingen. Ideaal als je zwanger bent of gaat bevallen in 2022!

  In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste vergoedingen uit dit zorgverzekeringspakket:

  Dé beste zorgverzekering voor je zwangerschap

  Basisverzekering UC Ruime Keuze
  • 100% vergoed bij zorgverleners met contract
  • Je kunt in alle Nederlandse ziekenhuizen terecht
  • Complete dekking voor basiszorg, zoals: de huisarts, ziekenhuiszorg, kraamhulp en de meeste medicijnen
  Aanvullende verzekering UC ZorgZeker 2
  • Gratis kraampakket
  • Zwangerschapscursus: € 100 per jaar
  • Fysiotherapie: 12 behandelingen per jaar
  • Aanschaf of huur borstkolf: eenmalig € 80
  • Eigen bijdrage kraamzorg: vergoeding van € 125
  • Advies bij borstvoeding: € 200 voor advies bij borstvoeding
  • Ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie: volledige vergoeding van de eigen bijdrage
  Jouw voordelen
  • 5% korting op basisverzekering UC Ruime Keuze
  • 15% korting op aanvullende verzekering UC ZorgZeker 2
  • Gratis tandongevallenverzekering bij deze aanvullende verzekering
  Premie € 148,62 /mnd

  Past dit pakket bij jouw zorgwensen? Via de website van UnitedConsumers kun je deze zorgverzekering eenvoudig afsluiten. Kies in de aanmeldmodule voor de UC Ruime Keuze en voor de UC ZorgZeker 2. Je kunt altijd nog een aanvullende tandartsverzekering afsluiten, indien gewenst.

  Je betaalt wat extra premie voor deze zeer complete zorgverzekering, maar omdat je veel kosten vergoed krijgt heb je dat zo terugverdiend.

  De beste zorgverzekering voor zwangere vrouwen

  Het hangt echt heel erg af van jouw gezondheid en jouw voorkeuren welke zorgverzekering het beste voor je is. En aangezien er tijdens je zwangerschap lichamelijk en qua gezondheid en heleboel verandert voor je, is het een goed idee om eens goed na te denken over de geschiktheid van je huidige verzekering en eventueel over te stappen op een andere zorgverzekering. Met een groeiend minimensje in je buik heb je waarschijnlijk namelijk heel andere behoeftes op het gebied van zorg!

  Om erachter te komen wát precies de beste zorgverzekering voor jou is nu je zwanger bent, kun je het beste je zorgverzekering vergelijken op Independer. Zo kun je de beste optie kiezen voor jou én je gezin, die zowel qua prijs als qua inhoud feilloos aansluit op jouw behoeftes.

  Vergoedingen basisverzekering zwangerschap in 2022

  Er wordt gelukkig een hoop zorg vergoed vanuit je basisverzekering in 2022. Hierdoor vinden veel vrouwen het niet echt noodzakelijk een aanvullende verzekering af te sluiten, maar afhankelijk van jouw behoeftes kan dit voor jou wel nodig zijn. Hieronder lees je wat er tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd allemaal precies vergoed wordt vanuit de basisverzekering in 2020:

  • Verloskundige zorg: Alle verloskundige controles en verloskundige hulp tijdens de bevalling wordt volledig gedekt door de basisverzekering. Ook de hulp van een gynaecoloog tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling wordt vergoed uit de basisverzekering.

  • Prenatale testen: Aan het begin van je zwangerschap wordt met een prenatale test een risico op een chromosoomafwijking vastgesteld. Als er een medische indicatie is voor het afnemen van de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT), wordt deze volledig vergoed door je basisverzekering.

  • Vervolgonderzoek: Wanneer blijkt uit de NIPT dat er een risico bestaat op een chromosoomafwijking, dan kan je in aanmerking komen voor een vervolgonderzoek, wat dan volledig wordt gedekt door de basisverzekering. Onder dit vervolgonderzoek vallen de vlokkentest, vruchtwaterpunctie en een Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek (GUO). Bij deze test betaal je wél een eigen risico (behalve bij het GUO).

  • Echo’s: Prenatale echo’s worden volledig vergoed door je basisverzekering indien ze zijn aangevraagd door je huisarts, gynaecoloog of verloskundige. Hieronder vallen de termijnecho, de 13-weken echo, de 20-weken echo, en een vitaliteitsecho als daar een medische indicatie voor is. Wil je een pretecho doen? Dan komt dit voor je eigen rekening.

  • Zwangerschapsincontinentie: Wanneer je last hebt van zwangerschapsincontinentie (ongewenst urineverlies), worden de eerste 9 behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut vergoed uit je basisverzekering. Je betaalt dan wel eigen risico.

  • Huisarts: Net zoals normaal gesproken, worden huisartsbezoeken gewoon vergoed vanuit je basisverzekering. Zelfs als je de huisarts wat vaker bezoekt tijdens je zwangerschap met je zwangerschapskwaaltjes, wordt dit volledig gedekt uit je basisverzekering.

  • De bevalling: In Nederland wordt een thuisbevalling altijd standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een ziekenhuisbevalling is er een medische noodzaak nodig om dit vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering. Is er geen medische noodzaak voor een ziekenhuisbevalling, dan is een eigen bijdrage nodig, waarvan het bedrag verschilt per ziekenhuis.

  Wil je in een geboortecentrum bevallen zonder medische noodzaak, dan geldt een eigen bijdrage van €365. De basisverzekering vergoedt maximaal €134 per dag aan kosten tijdens een ziekenhuisbevalling of in een geboortecentrum zonder medische noodzaak, alle kosten die daarboven komen moet je betalen met een eigen bijdrage.

  • Miskraam: Heb je een miskraam gekregen, dan wordt de zorg rondom de miskraam en het herstel daarna volledig vergoed door je basisverzekering.

  • Kraamzorg: De basisverzekering vergoedt het aantal uur kraamzorg waar jij recht op hebt. Daarnaast betaal je een eigen bijdrage van €4,60 per uur. Deze eigen bijdrage kan je aanvullend verzekeren. Voor kraamzorg in het ziekenhuis zonder medische indicatie betaal je een eigen bijdrage van €19 per dag.

  Aanvullende verzekeringen zwangerschap 2022

  Merk je dat de vergoedingen uit de basisverzekeringen waarschijnlijk niet dekkend genoeg zijn voor jou en je kindje? Kijk dan eens naar aanvullende verzekeringen. Kijk bij het vergelijken van een aanvullende verzekering altijd goed of hetgeen dat voor jou nodig is ook daadwerkelijk inbegrepen zit! Niet elke aanvullende verzekering is hetzelfde, zelfs niet de verzekeringen die speciaal zijn afgestemd en gericht op zwangere vrouwen. Hieronder lees je meer over alle zorg die je aanvullend kunt verzekeren.

  • Eigen bijdrage ziekenhuisbevalling of in geboortecentrum: Voel jij je toch fijner bij een bevalling in het ziekenhuis of in het geboortecentrum, maar is er hiervoor geen medische noodzaak? Dan kun je dit aanvullend verzekeren. Een aanvullende verzekering kan dan de kosten van je eigen bijdrage in zijn geheel of gedeeltelijk vergoeden.

  Een poliklinische bevalling zonder medische noodzaak kost je met alleen een basisverzekering maximaal €415,66 aan eigen bijdrage. Wat dit bedrag precies is, hangt af van je zorgverzekeraar en de afspraken die zij hebben met het ziekenhuis. Om dus deze kosten te verminderen, is het een goed idee verzekeraars met elkaar te vergelijken en een aanvullende verzekering af te sluiten.

  • Fysiotherapie: Fysiotherapie wordt uit de basisverzekering enkel gedekt wanneer je last hebt van zwangerschapsincontinentie. Wanneer je zwanger bent kun je echter last krijgen van nog meer kwaaltjes, zoals bekkeninstabiliteit, waarvoor een bezoekje aan de fysiotherapeut ook fijn kan zijn. Een aanvullende verzekering kan de kosten voor fysiotherapie tijdens de zwangerschap vergoeden.

  • Zwangerschapscursussen: Zwangerschapscursussen zijn leuk, maar de kosten ervan kunnen hoog oplopen zonder aanvullende verzekering. Met een zwangerschapscursus kom jij de zwangerschap gezond door en bereid je je voor op de bevalling. Wil jij dus graag zwangerschapsyoga of zwangerschapsgymnastiek doen of een doula inhuren? Dan kan het een goed idee zijn een aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten.

  • Lactatiedeskundige zorg: Een borstvoedingscursus, ofwel lactatiedeskundige zorg kan erg interessant zijn voor vrouwen die borstvoeding (willen gaan) geven. Enkele aanvullende zorgverzekeringspakketten kunnen de kosten hiervoor vergoeden.

  • (Kinder)- EHBO cursussen: Naast zwangerschapscursussen, kun je je ook aanvullend verzekeren voor EHBO cursussen. Ook voor EHBO bij kinderen. En dat is als kersverse ouder soms best welkom. Let er wel op dat je na de cursus een diploma of certificaat moet krijgen, dat stelt de zorgverzekeraar vaak als voorwaarde.

  • TENS-apparaat: Het TENS-apparaat zorgt voor pijnbestrijding tijdens een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling. Wil je gebruik maken van TENS pijnbestrijding, dan kun je het apparaat huren of kopen, waarvan de kosten vergoed kunnen worden uit een aanvullende verzekering.

  • Kraamzorg en kraampakket: Kraamzorg vereist een eigen bijdrage van €4,50 per uur. Deze eigen bijdrage kun je vergoed krijgen voor een aanvullende verzekering. Een kraampakket is nodig voor een thuisbevalling, maar ook voor een geplande ziekenhuisbevalling is het altijd handig dit pakket thuis te hebben. Vele aanvullende verzekeringen vergoeden dit kraampakket.

  Verschil eigen bijdrage en eigen risico

  In de zorgverzekeringswereld wordt er gesproken van een eigen bijdrage en een eigen risico. Maar wat is het verschil precies tussen die twee?

  • Eigen bijdrage: Met een eigen bijdrage betaal je zelf een deel van de zorgkosten. Hiervoor kun je je aanvullend verzekeren. Voor kraamzorg, een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak en prenatale test zonder medische noodzaak moet je allemaal een eigen bijdrage betalen.

  • Eigen risico: Een deel van de jaarlijkse zorgkosten die je maakt valt onder het eigen risico. Dit bedrag is minimaal €385, wat je dus zelf moet betalen voor zorgkosten die onder het eigen risico vallen. Alle kosten die hier dan boven komen, vergoedt je basisverzekering. Je kunt er ook voor kiezen jaarlijks een hoger eigen risico te nemen, en de maandelijkse premie wordt hierdoor dan lager.

  Zorg tijdens je zwangerschap die invloed heeft op je eigen risico (waarvoor je dus zelf tot €385 moet bijdragen) zijn: bloedonderzoeken, de NIPT-test, vruchtwaterpunctie, vlokkentest, medische nazorg na de bevalling, gynaecologische hulp, geneesmiddelen en een ambulance naar het ziekenhuis.

  Wist je dat?

  • Je nieuwe zorgverzekering ingaat op 1 januari? Je moet daarom overstappen vóór 1 januari. Je nieuwe zorgverzekering loopt dan het gehele kalenderjaar.

  • Je honderden euro’s per jaar kunt besparen door je verschillende zorgverzekeraars te vergelijken? Niet alleen goed voor je gezondheid dus, maar ook voor je portemonnee! Doe dit bijvoorbeeld op Independer.

  • Je partner niet dezelfde zorgverzekering hoeft af te sluiten als jij? Hij kan dus gewoon bij een basisverzekering blijven, om zo kosten te besparen.

  • Jullie de baby binnen vier maanden moeten inschrijven bij de zorgverzekeraar?

  Dé beste zorgverzekering voor je zwangerschap

  Basisverzekering UC Ruime Keuze
  • 100% vergoed bij zorgverleners met contract
  • Je kunt in alle Nederlandse ziekenhuizen terecht
  • Complete dekking voor basiszorg, zoals: de huisarts, ziekenhuiszorg, kraamhulp en de meeste medicijnen
  Aanvullende verzekering UC ZorgZeker 2
  • Gratis kraampakket
  • Zwangerschapscursus: € 100 per jaar
  • Fysiotherapie: 12 behandelingen per jaar
  • Aanschaf of huur borstkolf: eenmalig € 80
  • Eigen bijdrage kraamzorg: vergoeding van € 125
  • Advies bij borstvoeding: € 200 voor advies bij borstvoeding
  • Ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie: volledige vergoeding van de eigen bijdrage
  Jouw voordelen
  • 5% korting op basisverzekering UC Ruime Keuze
  • 15% korting op aanvullende verzekering UC ZorgZeker 2
  • Gratis tandongevallenverzekering bij deze aanvullende verzekering
  Premie € 148,62 /mnd

  Past dit pakket bij jouw zorgwensen? Via de website van UnitedConsumers kun je deze zorgverzekering eenvoudig afsluiten. Kies in de aanmeldmodule voor de UC Ruime Keuze en voor de UC ZorgZeker 2. Je kunt altijd nog een aanvullende tandartsverzekering afsluiten, indien gewenst.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard