1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Babyshower

  Gepubliceerd op: 7 november 2019 02:49Bewerkt op: 7 mei 2020 19:12
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7 november 2019 02:49Bewerkt op: 7 mei 2020 19:12
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Hoe organiseer je een baby shower?

  Wanneer je een babyshower wilt organiseren voor je zwangere vriendin of familielid, pak je dat zo aan:

  • Maak een lijstje met de contactgegevens van de beste vriendinnen, eventuele (schoon)zusjes, nichtjes en haar moeder en schoonmoeder.
  • Zorg dat je samen een datum plant die iedereen zo goed mogelijk uit komt.
  • Bedenk vervolgens wat leuke cadeaus om te geven.
  • Spreek af welke activiteiten jullie gaan doen en wat iedereen voor lekkers mee neemt.

  Wat is de beste tijd om een baby shower te organiseren?

  De beste tijd om een baby shower te organiseren is als je vriendin 6 a 7 maanden zwanger is. Dan voelt ze zich al écht zwanger maar is meestal nog wel fit genoeg om te genieten van de babyshower en mee te doen met de activiteiten.

  Wat zijn leuke spelletjes voor op een babyshower?

  Het voorspellen van de naam en datum

  Laat iedereen voorspellen op welke datum jullie zwangere vriendin gaat bevallen en laat iedereen de naam van de baby voorspellen. Je kunt hiervoor een mooie kalenderpagina gebruiken waarbij iedereen een hokje met een datum kan kiezen en hier de voorspelde naam in kan zetten. Het is leuk om af te spreken dat de degene die de beste voorspelling heeft een cadeautje krijgt.

  Versieren van rompertjes

  Dit is een activiteit die niet alleen leuk is om te doen, maar waar jullie zwangere vriendin ook nog wat aan heeft na de babyshower. Koop een aantal effen rompertjes en zorg voor textielverf en stiften, naald en draad, vilt en sjabloontjes en laat jullie creativiteit de vrije loop. Het is goed om verschillende maten rompertjes te kopen, want baby’s groeien hard!

  Babyfoto raden

  Laat alle aanwezigen een babyfoto van zichzelf meenemen. Geef elke foto een nummer en laat iedereen raden welke foto bij wie hoort. Hilariteit gegarandeerd.

  Babyvoeding raden

  Koop verschillende potjes babyvoeding die je onherkenbaar maakt, door ze bijvoorbeeld in te pakken in aluminiumfolie en schrijf een nummer op elk potje. Schrijf alle smaken van de potjes op een papier. Vervolgens mogen de aanstaande moeder en andere aanwezigen proeven en raden welke smaak bij welk potje hoort. Wie heeft de beste smaak voor babyvoeding?

  Babyquiz

  Verzin een aantal leuke babyweetjes en test jullie kennis. Is jullie zwangere vriendin klaar voor het moederschap? En hoe zit het met de babykennis bij de rest van de aanwezigen?

  Tijdscapsule

  Maak een tijdcapsule voor het ongeboren kindje. Vraag iedereen om een voorwerp mee te nemen dat goed past bij de de huidige tijdsgeest (zoals bijvoorbeeld flippo’s dat in de jaren 90 waren) en vraag hen een korte boodschap voor het ongeboren kindje op te schrijven. Zet op de tijdscapsule dat deze op de achttiende verjaardag van het ongeboren kind mag worden geopend.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard