Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyBabyspullenKinderwagen kopen hier moet je op letten

Kinderwagen kopen: hier moet je op letten

ZP® - Magazine

, 21 September 2020 14:02Laatste update op: 5 October 2020 20:42

Een kinderwagen kopen. Iets praktisch, waar goed over na moet denken tijdens je zwangerschap. Maar tegenwoordig is de kinderwagenkeuze reuze. Er zijn veel verschillende soorten kinderwagens op de markt. Hoe zorg je dat je de juiste keuze maakt; waar moet je op letten?

Kinderwagen kopen

Een babywagen of kinderwagen is een belangrijke aankoop, want deze ga je hoogstwaarschijnlijk veel gebruiken. Het is enorm handig om een kinderwagen te hebben, want zo kun je je baby/kind makkelijk meenemen. Hier een overzicht van welke kinderwagens er te koop zijn. Zo kun je kijken welke kinderwagen het beste bij jou en je partner past. Denk aan de hoogte van de kinderwagen en jullie lengte. Maar denk ook na over of de kinderwagen over opbergruimte moet beschikken.

Welke soorten kinderwagens zijn er?

Er zijn verschillende soorten kinderwagens. Je kunt kinderwagens opdelen in vijf groepen, namelijk: kinderwagens, 3-in-1 kinderwagens, wandelwagens, buggy’s en duowagens. Maar wat zijn de verschillen tussen deze groepen kinderwagens, en hoe weet je welke kinderwagen het beste bij jou en je partner past?

De kinderwagen

Een kinderwagen is eigenlijk een frame met een kinderwagenbak of een reiswieg erop gemonteerd. Deze is bedoeld voor baby’s die nog niet zelfstandig kunnen zitten. Deze kun je gebruiken tot je kind 6 tot 9 maanden is. De meeste ouders kiezen er daarna voor om over te stappen naar een buggy of wandelwagen. Een groot aanbod van kinderwagens vind je hier.

Duo kinderwagen

De duo kinderwagen of ook wel tweelingkinderwagen. De namen zeggen het al: dit is een kinderwagen waar twee kinderen in kunnen. Als er niet veel leeftijdsverschil zit tussen jouw twee kindjes, is dit een ideale wagen. Bij sommige duowagens ligt de baby boven en zit het kindje onder, of naast of achter elkaar. Hier vind je een groot aanbod van duo kinderwagens.

Kinderwagen 3-in-1

Dit is de populairste kinderwagen onder ouders. Deze kinderwagen kun je namelijk gebruiken vanaf het moment dat je baby geboren wordt, totdat je kind ongeveer 5 jaar is. Hij gaat dus lang mee! Deze kinderwagen heeft een frame die de mogelijkheid biedt om een reiswieg in te monteren. Maar ook een wandelwagen of een autostoel! Ga je vaak weg met de auto? Dan is deze kinderwagen dus erg handig. Op zoek naar een 3-in-1 kinderwagen? Kijk dan hier.

De wandelwagen

De wandelwagen kun je gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. De wandelwagen heeft een stabiel frame met vering, waardoor het een comfortabele wagen is voor jou en je baby. Deze kun je gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. Wandelwagens zijn over het algemeen zwaar en geschikt voor lange wandelingen met verschillende soorten ondergrond. Een ruime keuze aan wandelwagens vind je hier.

Buggy

Ook de buggy kun je gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. In tegenstelling tot de wandelwagen is de buggy een licht en vaak kleiner vervoersmiddel voor jouw kindje. De wieltjes zijn kleiner, het zitvlak ligt laag boven de grond. De buggy biedt weinig steun, en is daarom zeker niet geschikt voor baby’s. Buggy’s zijn inklapbaar en handig voor korte wandelingen. De buggy kun je gebruiken tot je kind ongeveer vier jaar is. Op zoek naar een buggy? Kijk dan hier.

Let op comfort

De verschillende soorten kinderwagens zijn er natuurlijk ook allemaal in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Er zit verschil in comfort. Zowel voor je baby als voor jouzelf. Kijk goed naar wat voor soort matrasje er in de wagen zit en of de zonneklep wel genoeg beschutting biedt. Ook is het handig om te kijken of de duwstang te verstellen is. Dit is vooral handig als er veel lengteverschil is tussen jou en je partner.

Let op veiligheid

De nieuwste kinderwagens worden getest en voldoen aan de Europese norm voor kinderwagen EN 1888. Ook zijn ze voorzien van een sticker met dit nummer. Veiligheidseisen waarop je moet letten zijn:

 • Een dubbele inklap-beveiliging;
 • Goede vering;
 • Een stevige rem, op minimaal 2 wielen;
 • Een kinderwagen met vier wielen is het meest stevig en dus meest veilig;
 • Een driepunts- of vijfpuntstuigje zodat je kindje er niet uit kan glijden.

Waarop letten bij kinderwagen kopen?

 • Kijk welke kinderwagen goed bij jou en je partner past qua bouw en lengte. Probeer een kinderwagen dus altijd even uit in de winkel!
 • Kijk of je de bekleding van de kinderwagen kunt wassen. De kans dat het stofje vies wordt is groot als de kleine smeerpoets bijvoorbeeld wat eet of drinkt!
 • Ga je vaak met de auto? Kies dan voor een makkelijk vervoerbare kinderwagen.
 • Wandel je veel? Kijk dan naar een stevige kinderwagen.
 • Ga je vaak boodschappen doen met de kinderwagen? Kijk dan ook naar opbergmogelijkheden.
 • Magazine

 • Mijn week

 • Zoeken

 • Dashboard