Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyBabykalenderBaby week 30

Baby 7 maanden

ZP® - Zwangerschap & Babykalender

, 10 February 2020 21:02Laatste update op: 22 November 2021 17:35

Je baby is alweer zeven maanden oud en gaat steeds beter communiceren. Ook herkent hij nu zijn eigen naam! Niet alleen zijn geheugen en spraak is flink aan het ontwikkelen, ook weet hij wel raad met zijn handjes: hij zwaait nu naar iedereen!

Ontwikkelingen bij je baby

Naamherkenning

Zeven maanden geleden heb je je baby een naam gegeven. In de eerste maanden doet je baby er nog niet veel op uit wanneer je zijn naam noemt, maar nu werpt het eindelijk zijn vruchten af! Je baby herkent zijn eigen naam! Probeer je baby ook de namen van anderen te leren door de naam te benoemen, zo kent je baby straks ook je familie & vrienden bij naam.

Zwaaien maar!

Je baby brabbelt er op los, maar weet nu ook hoe hij met zijn handen moet communiceren. Is het je al opgevallen dat je baby steeds vaker naar onbekenden zwaait? Of gaan jullie weg bij opa & oma en zwaait hij ze uit? Je baby test zijn nieuwe vaardigheden goed uit!

Verlatingsangst

Hoe blij je baby ook naar anderen zwaait, het liefst wil hij toch mama of papa. Dit heeft alles te maken met de periode van eenkennigheid en verlatingsangst. Gelukkig gaat dit vanzelf weer over. In de tussentijd kun je genoeg dingen doen om goed om te kunnen gaan met eenkennigheid en verlatingsangst bij je baby

Tijgeren en kruipen

Nu je baby 7 maand oud is krijgt hij het kruipen steeds meer onder de knie. De kans is groot dat hij nu nog aan het tijgeren is. Zodra je kleintje gaat oefenen met kruipen is het verstandig om hem een lange broek aan te trekken, dit beschermt zijn knieën met het schuren over de grond. Wanneer je baby begint met kruipen en zich optrekken, zal hij ook bij steeds meer plekjes in huis kunnen, zoals stopcontacten en bijzettafeltjes. Wil je weten hoe je moet reageren in het geval van een ongeluk? Dan is het een goed idee om een EHBO-cursus te volgen bij onze partner Livis.

Ontwikkelingen bij jou

Onzekerheid & zelfvertrouwen

Vooral wanneer je voor het eerst moeder wordt, kun je best wel onzeker zijn. ‘Doe ik het wel goed?’ kan dan vaak als gedachte in je opkomen. Ook het feit dat anderen zich maar al te graag bemoeien met het opvoeden van je baby kan invloed hebben op jouw zelfvertrouwen als moeder. Probeer je hier niet teveel van aan te trekken. Vaak bedoelen mensen het goed en willen ze graag hun ervaring als moeder delen. Die paar negatieve reacties moet je maar negeren, iedereen doet het op zijn eigen manier. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt een baby op de wereld gezet en meer dan je best kan je niet doen.

Weetjes & tips

Verzekeringen onder de loep nemen

Heb jij al nagedacht over een geschikte zorgverzekering nu je baby er is? Tot 1 januari kan je er een kiezen die het beste bij jou en je baby past. Vergelijk zelf gemakkelijk verschillende zorgverzekeraars met deze vergelijker op Independer.

Geen zin om alles uit te zoeken? Samen met onze partner UnitedConsumers hebben we een verzekering geselecteerd van VGZ met goede dekkingen van de zorg voor jou én je baby. Zo komen jullie nooit iets tekort! Daarbij ontvang je 5% collectiviteitskorting + 15% korting op de aanvullende verzekering via deze link. Kies in Stap 3 voor UC Ruime keuze en ZorgZeker 2 voor de beste dekkingen! Lees in dit artikel meer wat je nog hebt aan je zorgverzekering na de bevalling en met een baby.

EHBO cursus

Met een baby zit een ongelukje in een klein hoekje. Het is dan beter alvast te weten wat je moet doen als je kindje in het ergste geval ergens door stikt, een brandwond oploopt of op zijn hoofdje valt. Een EHBO cursus is dan ook de oplossing. Lees hier alles wat je tijdens een EHBO cursus voor kinderen en baby's kunt verwachten.

‘Klap eens in je handjes’

Je baby is volop aan het testen wat hij allemaal met zijn handjes kan. Niet alleen zwaaien, maar ook klappen gaat hem steeds beter af. Je kunt dit samen met je baby oefenen door het liedje ‘klap eens in je handjes’. Super leuk én goed voor de ontwikkeling van je baby.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard