1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Alles klaar voor de bevalling?

  Gepubliceerd op: 6-6-2016Bewerkt op: 12-4-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-6-2016Bewerkt op: 12-4-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Verloskundigenpraktijk Hygiea
  De bevalling: voor je het weet is het zover. Weet jij al hoe je wilt bevallen en heb je dit opgenomen in je geboorteplan? Als je laatste trimester ingaat, zal je je stilletjes aan willen voorbereiden op de bevalling en de eerste weken thuis met je baby. Hier zijn een aantal dingen die je niet wilt vergeten voordat je gaat bevallen.

  Klaar om te bevallen?

  Bij een zwangerschap en bevalling komt veel kijken. Logisch dat je soms het overzicht verliest. De volgende dingen zijn goed om te weten voordat je gaat bevallen.

  Beperk boodschappen als je net thuis komt

  Als je met je baby uit het ziekenhuis komt, wil je niet onmiddellijk naar de winkel moeten hollen. Alles wat je op voorhand al in huis kunt halen, is meegenomen. Denk daarbij aan luiers, doekjes, medicijnen, enkele basiskledingstukken zoals rompers, broekjes, mutsjes en pyjama’s, gemakkelijke kleren voor jezelf, enzovoort.

  Vul ook de diepvries en de voorraadkast goed aan, zodat jij en je gezin niets te kort komen in die eerste hectische weken. Je kunt ook van te voren grote maaltijden koken, die je kunt invriezen. Ideaal voor de eerste weken.

  Oefen met het installeren van de autostoel

  Word je voor de eerste keer ouder? Niets zo ingewikkeld als het installeren van de autostoel als je dat voor de eerste keer moet doen. Vermijd stress op het parkeerterrein van het ziekenhuis als je net het ziekenhuis uitkomt en installeer de autostoel op voorhand al een keer. Lees hier waar je op moet letten bij het veilig vervoeren van je kindje.

  Regel opvang voor de andere kinderen

  Wie zorgt er voor de andere kinderen in het gezin als jij en je partner in het ziekenhuis zijn? Gaan de andere kinderen uit logeren of komt er iemand bij jou thuis oppassen? Denk hierbij ook aan eventuele huisdieren.

  Maak je vluchttas klaar

  Je kunt je vluchttas nooit echt te vroeg inpakken. Soms zet een bevalling vroeger in dan je had verwacht. Vraag aan het ziekenhuis een lijst met zaken die je zeker niet mag vergeten. Leg ook documenten zoals identiteitskaart, SIS-kaart, zwangerschapsboekje, bloedgroepkaart, trouwboekje, akte van erkenning klaar en houd alle belangrijke telefoonnummers bij de hand.

  Vergeet je geboorteplan niet

  Deze kun je dan overhandigen aan de zorgverleners en natuurlijk een kopie voor je partner. Heb je nog geen geboorteplan? In jouw geboorteplan kun je opschrijven wat jouw wensen zijn op het moment van bevallen.

  Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

  We geloven sterk in de kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen ervaringen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot de voorbereiding op de bevalling.

  • group-image
   4 maanden geleden

   Voorbereiding bevalling

   144 leden

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard