1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  7x dingen aan de babytijd die je waarschijnlijk niet gaat missen

  Gepubliceerd op: 11-17-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-17-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Natuurlijk, een baby krijgen is het mooiste wat er is, maar soms kan het behoorlijk zwaar zijn. Er zijn dan ook genoeg dingen die je gaat missen aan de kindertijd, maar ook genoeg dingen die je niet gaat missen.

  Dingen die je misschien liever vergeet aan de babytijd

  Het is absoluut niet bedoeld om te klagen, maar het is haast zeker dat alle ouders bepaalde dingen van de babytijd liever niet herbeleven en blij ervan zijn dat het over is. Met andere dingen is het juist het tegenovergestelde, want de babyperiode brengt ook veel prachtige, zoete momenten die eeuwig mogen duren. Maar hoe mooi het ook is, soms is het ook loodzwaar, vooral in de eerste weken of maanden. Ben jij het ermee eens dat je de volgende dingen van de babytijd waarschijnlijk niet gaat missen?

  1. De slapeloze nachten

  Iedere ouder is het er waarschijnlijk over eens: die slapeloze nachten waren niet het leukste aan de babytijd. Grote kans dus ook dat je dat absoluut niet gaat missen. Heb je hier geen last van gehad? Lucky you! Maar hakt het er bij jou hard in, en word je er misschien oververmoeid van? Dan vind je hier wat tips bij oververmoeidheid na de bevalling.

  1. De constante zorgen en vragen

  Zorgen over je kindje zal je altijd wel blijven houden, maar vooral als je voor het eerst moeder of vader bent geworden zal je misschien veel zorgen ervaren in het begin. Drinkt je kleine wel genoeg? Groeit hij wel goed? Is hij wel blij? Met de tijd zullen deze vragen en zorgen behoorlijk minder worden, maar helemaal verdwijnen zullen ze natuurlijk nooit.

  1. Die mega luiertas

  Iedere ouder weet dat er voor een baby veel meer meegaat in de luiertas dan dat je uiteindelijk nodig blijkt te hebben. Het resultaat? Een joekel van een luiertas waar waarschijnlijk veel te veel dingen in zitten die je die dag toch niet gaat nodig hebben. Want ja, stel dat… Gelukkig leer je die luiertas met de tijd steeds beter in te richten en weet je steeds beter wat je nu wel en eigenlijk niet mee moet nemen voor je kleine, waardoor die tas ook steeds wat lichter wordt.

  1. Het huilen

  Huilen hoort er nu eenmaal bij met een baby. Sommige baby’s huilen heel weinig, anderen weer heel veel, maar het is zeker dat het moeilijk kan zijn als ouder om je kindje te zien huilen en erachter te komen wat er nu in hemelsnaam aan de hand kan zijn. Ook dit wordt makkelijker naarmate je de huiltjes beter leert herkennen, of wanneer je baby echt leert te praten en zelf kan duidelijk maken wat er aan de hand is. Voor nu zit er dus niks anders op dan je baby lekker in je armen pakken, een luier te verschonen of voeding aan te bieden om te kijken of dat het huilen doet verdwijnen.

  1. Babykwaaltjes

  Baby’s hebben vaak last van verschillende babykwaaltjes, wat er allemaal bij hoort natuurlijk. Dat is soms even struggelen als je kindje bijvoorbeeld krampjes of huiduitslag krijgt. Maar, je bent niet de enige ouder die dit meemaakt, met een kwaaltje als krampjes krijgt haast iedere baby te maken!

  1. Het sjouwen met je baby

  Een baby kan nog niet lopen, daarom zal je vaak met je kleine moeten sjouwen! Of dat nu in je armen is of in de draagdoek. Met een kleine baby is het altijd een luxe wanneer je je armen even vrij hebt, maar dat is gelukkig niet voor altijd, alhoewel het ook wel heel dubbel is! Want zo’n klein hummeltje is toch ook wel weer fijn, maar niet altijd even handig. Geniet er in ieder geval nog maar even zo veel mogelijk van nu het nog kan, want voordat je het weet is je kleine aan het rondrennen.

  1. Sprongetjes

  De sprongetjes van je baby zijn korte fases waarin je baby een grote mentale ontwikkelingssprong doormaakt. Dat kan resulteren in slecht slapen, veel huilen en meer willen drinken. Maar ook kan het nodig zijn dat je de tijd neemt om je baby weer helemaal opnieuw uit te vogelen en om weer samen een ritme te vinden, wat soms vermoeiend kan zijn.

  Kun jij je hierin herkennen? Wat ga jij denk je het minste missen aan de babytijd?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard