1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  5 manieren om je zwangere buik te eren en vereeuwigen

  Gepubliceerd op: 11-3-2020Bewerkt op: 9-19-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-3-2020Bewerkt op: 9-19-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De zwangerschap is een prachtige en unieke periode in je leven, en natuurlijk wil je dat later zo goed mogelijk herinneren. Dat kan door je zwangere buik te eren en vast te leggen, wat je op verschillende manieren kunt doen. Dit zijn mooie manieren waarop je je zwangere buik kunt eren vereeuwigen zodat je nog lang herinnerd kunt worden aan deze mooie tijd!

  Manieren om je zwangere buik te eren

  Naarmate je zwangere buik groeit zal je steeds meer vol verbazing naar jezelf in de spiegel staan kijken. Wat bijzonder dat in deze toeter van een buik een klein mensje woont! Het is eigenlijk ook ongelooflijk hoe je buik zo kan groeien en kan oprekken, allemaal om daarna beloond te worden met een volgroeide baby. Het is dus niet zo gek als je graag iets wilt hebben om aan vast te houden om voor altijd herinnerd te kunnen worden aan je dikke buik en om hem echt te eren. Dit zijn manieren waarop dat goed kan!

  1. Belly Paint

  Dit is nu echt iets leuks om te doen samen met je partner, je kinderen, familie of je doula: Belly Paint! Hierbij is jouw buik het middelpunt van de aandacht waarbij de aanwezigen je buik mogen beschilderen met speciale lichaamsverf. Je partner en andere aanwezigen kunnen hierbij hun liefde voor jouw ongeboren baby uitdrukken in schilderingen die recht uit hun hart komen, zo op jouw buik. Als dat niet mooi is! Film of fotografeer het hele proces en het eindresultaat, en je hebt iets prachtigs vastgelegd dat je voor altijd zal herinneren aan je mooie zwangere buik.

  1. Gipsbuik

  Nee, je hoeft hiervoor niet van het ziekenhuis. Een gipsbuik kun je zelf maken met hulp van je partner, moeder of doula bijvoorbeeld. Je pakt hierbij jouw buik in met stroken stof gedrenkt in gips. Dat laat je vervolgens uitharden, haalt het van je buik af, en voila, je hebt je buik vereeuwigt in gips! Deze gipsbuik kan je vervolgens ook zelf nog beschilderen. Staat ook nog eens leuk in huis of in de slaapkamer, zo’n levensgrote buik! Hier kun je zo'n kit kopen om een gipsbuik te maken.

  1. Fotoshoot

  Voor alles wat je wilt vastleggen is een fotoshoot een goed idee, dus ook voor je zwangere buik. Met een professionele zwangerschapsshoot weet je zeker dat je spectaculaire foto’s krijgt van je zwangere buik als eindresultaat die waardig zijn om in ingelijst in de woonkamer op te hangen. Maar je kunt natuurlijk ook je partner aan het werk zetten en zelf een zwangerschapsshoot doen! Een zwangerschapsshoot als je buik op zijn grootst is mag eigenlijk voor geen enkele zwangere vrouw missen.

  1. 3D beeldje

  Je kunt tegenwoordig een 3D beeldje laten maken van je zwangere buik! Dat kan je laten doen in verschillende kleuren en materialen, prachtig om vervolgens ergens in huis te zetten!

  1. Belly Mapping

  Weet je hoe jouw baby ligt in je buik tegen het einde van de zwangerschap? Dan is Belly Mapping misschien leuk om te doen! Hierbij teken je met speciale lichaamsverf op je buik hoe je baby op dat moment ligt, vlak voor de bevalling. Dat is handig om voor jezelf inzichtelijk te maken hoe je baby er nu precies bij ligt, maar het is ook zeker een leuke activiteit om te doen samen met je partner. Maak foto’s en filmpjes van het proces en het eindresultaat en je hebt een mooie herinnering van je buik!

  Wil jij je zwangere buik vereeuwigen, en zo ja hoe wil je dat doen?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard