1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwangerschapsfotografie: superleuk voor later!

  Gepubliceerd op: 2-1-2018Bewerkt op: 9-7-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-1-2018Bewerkt op: 9-7-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Beroepsvereniging van geboortefotografen
  Zwangerschapsshoots: je ziet ze op social media vaak voorbij komen. Je zwangerschap is een speciale periode in je leven die zeer de moeite waard is om vast te laten leggen. Maar hoe gaat zwangerschapsfotografie in zijn werk? Wanneer plan je dit? Wat is de mooiste tijd om de zwangerschapsfotoshoot te doen?

  Wanneer een zwangerschapsshoot?

  Een zwangerschapsshoot doe je wanneer je een mooie ronde buik hebt. Dit is meestal tussen de 32 en de 36 weken. Als je het eerder doet is je buik waarschijnlijk nog wat te klein en komt dit niet mooi over op de foto. Maar wacht je langer heb je de kans dat de mooie ronding van je buik wat minder wordt.

  Reserveren voor een zwangerschapsshoot

  Misschien duurt het nog even, maar het is goed om al maanden van te voren na te denken over zwangerschapsfotografie. Fotografen zijn vaak al ver van te voren volgeboekt, reserveer je fotoshoot daarom tijdig, zodat je zeker weet dat hij/zij plek voor je heeft. En je hebt dan iets leuks om naar uit te kijken!

  Een fotograaf kiezen

  Er zijn veel fotografen, maar welke kies je nu voor je zwangerschapsfotoshoot? Bedenk vooraf wat voor soort fotoshoot je graag wilt. Liever met mooie zwangerschapsjurken in een studio of toch liever buiten op een mooie locatie? Of wil je een lifestyle fotoreportage bij jullie thuis? Op internet kun je het voorwerk al doen en de verschillende websites bekijken. Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl.

  Door bij verschillende fotografen te kijken zie je snel genoeg welke foto’s je het meeste aanspreken. Maar vergeet ook niet te kijken naar de fotograaf zelf. Het is prettig als je een klik met de fotograaf hebt. Je kunt de fotograaf altijd bellen of mailen voor meer informatie. Op locatie of in de studio, die keuze is geheel aan jezelf. Bekijk foto’s die je mooi vindt en maak daaruit je keuze of overleg met de fotograaf.

  Met het hele gezin op de foto

  Partner en broertje(s) of zusje(s), neem ze mee naar de fotoshoot. Natuurlijk heb jij die mooie, ronde buik die op de foto moet, maar vergeet ook niet dat jullie een nieuw of groter gezin gaan vormen. Dit geheel hoort natuurlijk ook op de foto. Zo krijg je een mooie, diverse serie met prachtige herinneringen die zijn vastgelegd.

  Nog een voorbeeld

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard