1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  The name game

  Gepubliceerd op: 1-3-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Blogchannel van Irene Gepubliceerd op: 1-3-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: Blogchannel van Irene(Medisch) gereviewd door: Irene - blogster op Zwangerenportaal
  Zwangerenblog Irene - week 23

  Rek

  Deze week lijkt het wel of mijn buik elke dag weer een stukje boller is dan de dag ervoor. Volgens mij vindt er een groeispurtje plaats daarbinnen, want ik voel haar minder, ze slaapt veel en ik voel aan alles dat het uitrekt en plaats maakt in mijn buik. Mijn navel komt steeds vlakker te liggen, wat heel grappig voelt. Ik smeer me maar gretig in met crème, baat het niet dan schaadt het niet. Als ik voor de spiegel sta, zie ik dat er een mijlpaal is bereikt; mijn buik steekt verder uit dan mijn borsten!

  Op mijn werk ga ik regelmatig lunchen met een vriendin die al bijna met verlof gaat. We krijgen leuke reacties als we met onze jurkjes en bolle buikjes door de gang lopen. Als een collega ons hoort praten zegt ze tegen me ‘Oh joh, ik wist niet dat jij ook zwanger was! Dat durfde ik echt nog niet te vragen, hoor.’ Ik kijk een beetje beteuterd naar mijn bolle buikje. Blijkbaar ziet nog niet iedereen er een zwangere buik in. Maar een paar dagen later sta ik in de rij voor de lunch, zegt een andere collega kijkend naar mijn buik ‘jij mag zeker al bijna met verlof of niet?’

  Namenspel

  Haha, nee, ik moet nog twee maanden flink knallen, maar ik heb nu wel even vrij. Wat ben ik daar aan toe. Lekker even helemaal niks. We slapen uit en hangen ’s avonds op de bank. Ik heb het voornamenboek van Van Dale gewonnen, die we met veel plezier doorbladeren. Peter gniffelt om wat namen en ik smeek hem om een inkijkje te geven in het lijstje in zijn hoofd. Nee, zegt hij rigoureus, daar maken we dan even een moment van. Zo hebben we op een ochtend in onze badjas tijdens het ontbijt het namenspel bedacht. Alle namen van ons lijstje schrijven we op een apart briefje die we afgedekt in een rijtje voor ons leggen. Om de beurt trekken we een briefje van de ander, laten de naam even op ons inwerken, en leggen het dan op de ja/misschien/nee stapel. Het is een spannend spel vol verrassingen en kill-your-darlings. Er eindigen vijf namen op de ja-stapel, waarvan we maar liefst vier namen allebei hebben bedacht! We zijn er ondersteboven van; we hebben ze nog nooit eerder genoemd! Dat komt dus wel goed. We laten ze nog eventjes in de week. De tweede naam wordt de volgende uitdaging.

  Muzikale ontwikkeling

  De inmiddels ontwikkelde oortjes van onze dochter krijgen hun portie muzikaal vertier. Het lukt ons niet om één liedje voor haar te blijven zingen, want we hebben beide een te gevarieerde muzieksmaak. Maar ik zing voor haar onder de douche en Peter speelt gitaar naast mijn buik. We doen mee aan een popquiz, waarbij alle smaken voorbij komen en we vrolijk mee deinzen. En we gaan naar een blues-rock concert. De scheurende elektrische gitaren van Jan Akkerman en consorten zijn heerlijk, maar misschien wat te veel van het goede. Peter overweegt een beschermende eierdozenriem te ontwikkelen. Ik omarm mijn buik maar stevig, zit relaxed op een barkruk aan de zijkant en probeer haar in slaap te swingen. We gaan ook lekker uitgebreid uit eten. De alcoholvrije biertjes zijn niet overal even lekker, dus ik heb mezelf aangeleerd om spa rood te drinken. Daar hield ik nooit echt van, maar al die zoete frisdrank bij het eten hoeft van mij ook niet echt. Als Peter een stevige rode wijn bij zijn vlees besteld, loopt het water me in de mond. Er is weinig wat ik echt mis, maar na de bevalling mag er van mij een goed glas rode wijn klaarstaan. Thuis google ik naar alcoholvrije varianten en vind warempel eentje waarbij ik het gevoel heb een echt glas rode wijn te drinken. Torres Natureo. Proost op het goede leven en de liefde voor elkaar!

  En jij?

  Een naam kiezen.. hoe doen jullie dat? En kies je één naam of ook een tweede?

  Onderaan deze pagina kun jij jouw reactie achterlaten. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en verhalen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard