1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Irene - blogster op Zwangerenportaal

  De eerste termijnecho: alles in orde?

  Blogchannel van Irene

  , 10 oktober 2018 10:16Laatste update op: 20 februari 2020 21:32

  Zwangerenblog Irene - week 11

  Fruitschaal

  ‘En wat ben je nú aan het maken?’ vraagt Peter. Vandaag werk ik nog even aan het oortje. Ik heb ook al beenmerg gebouwd waaruit ‘ie nu eigen witte bloedcellen aan kan maken. Vorige week heb ik de placenta al afgerond. Ja, het lijkt steeds alsof ik onderuit op de bank hang, maar ik ben heel nuttig werk aan het verrichten! Ik heb al een groot deel van de fruitschaal doorgewerkt; van een granaatappelpitje, bosbes en druif, voorbij de limoen richting de pruim.

  De vorige keer dat we een kijkje mochten nemen, was het slechts een cashewnootje van 1,5 cm. Ik kan echt niet wachten om nu met de termijnecho een echt minimensje te mogen bekijken. En ik hoop natuurlijk dat het ook daadwerkelijk richting een pruim gaat.
  ‘Stel nou dat het onverhoopt toch niet goed is he, dan ben ik echt kapot hoor’, waarschuwde ik Peter. Hij vindt dat ik niet zo moet doemdenken. Ik vind dat ik dat niet doe, maar wil het toch maar even gezegd hebben. Ik voel me zwanger, heb er een goed gevoel over, verheug me enorm op de echo én er zit ergens een greintje spanning. Je weet maar nooit.

  Echo

  Als we de echokamer binnenkomen, mag ik meteen gaan liggen. Ik kon nog maar net Peters hand pakken en we hadden al vol beeld! Binnen een seconde wijst ze ons al op het kloppende hartje en nog een paar seconde later horen we gedreun alsof we op een technofeest staan. Een stevige, regelmatige hartslag. Fascinerend! Ze wijst ons op de twee hersenhelften en een minimaagje en miniblaasje met vruchtwater. Slechts 5,5 centimeter en toch al zo compleet. Ik heb echt hard gewerkt de afgelopen weken!

  Wat lag ‘ie heerlijk te slapen; lekker in elkaar gevouwen met een handje alsof ‘ie in z’n oogjes wreef. Voor het opmeten niet heel praktisch, dus werd er aan mijn buik geschud om ‘m wakker te maken. Met een kleine schijnbeweging dachten we dat ‘ie wakker schrok, maar hij bleef lekker doortukken. Gelukkig kon alsnog de termijn bepaald en ben ik zelfs twee dagen vooruit gezet. Uitgerekend op de verjaardag van mijn vader! Een prachtig verjaardagskado, vond hij.

  Enige jammere was dat mijn placenta aan de voorkant ligt. Medisch geen enkel probleem, maar daardoor duurt het langer voordat je beweging vanaf de buitenkant kan voelen. Arme Peter, het lijkt me al zo lastig dat alles in mijn buik afspeelt. Nu moet ‘ie nog langer geduld hebben.

  Na een kwartier stonden we weer buiten. Met een glimlach van oor tot oor. Wat een feest! Wat een prachtig minimensje! En het begint nu wel echt heel echt te worden. Na alle meelevende toekomstige opa’s en oma’s op de hoogte te hebben gesteld, kon ik eindelijk het grote nieuws van de daken schreeuwen. Mijn opa, vrienden, collega’s. Wat is dit leuk! Het is opvallend hoe anders iedereen reageert. En ik heb wel 20 keer, even enthousiast, verteld hoe ik me voelde, hoever ik was en wat de uitgerekende datum was.

  Heerlijk om nu eindelijk openlijk zwanger te kunnen zijn! Overigens valt er nog niet echt veel te zien aan mijn buik. Het lijkt vooral een dikke blubberbuik. Gelukkig voel ik wel een rand boven mijn schaambeen uitkomen, dus zal het straks hopelijk wel wat gaan opbollen. Kom maar op met die babybuik!

  En jij?

  Ik ben ook echt superbenieuwd hoe jij deze periode ervaart!
  Heb jij je termijnecho al gehad en hoe vond je dat? Was je net zo zenuwachtig, en daarna blij, als ik?

  Onderaan deze pagina (even doorscrollen :-) ) kun jij jouw reactie achterlaten.
  Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en verhalen.

  Plaats een reactie

  (15)
  user-image
  • user-image

   siobhanvanhees

   Nov 8, 2022

   Vanavond hebben we de termijnecho. Ben benieuwd! En die blubberbuik... herkenbaar. Doe mij ook die babybuik in volle glorie.

   user-image
  • user-image

   gul22

   Apr 1, 2022

   Afgelopen dinsdag hebben we onze termijn echo gehad. Tot nu toe vond ik baby niet echt op een baby lijken. Maar nu zagen we bewegende handjes en benen die allerlei dingen deed. Ik werd super emotioneel van. Uitgerekend op 14 oktober 2022.

   user-image
  • user-image

   stephanierila

   Dec 25, 2021

   Wij hebben afgelopen donderdag onze termijn echo gehad. Alles zat er al op en het hartje klopte goed! Echter besloot de spruit niet mee te willen werken qua ligging voor het opmeten dus ik moet maandag even terug komen ????. Maar er was al een hoop geschop en geboks zichtbaar. Heerlijk! ❤️

   user-image
  • user-image

   nuray42

   Oct 25, 2021

   afgelopen zaterdag eerste termijn echo gehad. Mijn partner en ik waren zo blij en zenuwachtig van huis tot aan de verloskundige. Het was ons beurt en ik mocht al gelijk liggen op de stoel. Na een paar minuten stilte en blije gezicht van mij en mijn partner kijkend naar het beeld hebben we tehoren gekregen dat het hartje niet meer klopt. Heel blij waren we naar de verloskundige gegaan maar met verdriet en tranen weer naar buiten gegaan. Ik wens iedereen een fijne en gezonde zwangerschap en bevalling.

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   demilavalle

   Dec 16, 2020

   Super leuk om de verhaaltjes te lezen! Ik heb gister de termijnecho gehad en ook uitgerekend op de verjaardag van mijn vader. Het werd heel echt om daar al een mini mensje te zien! Gelukkig was alles goed en mag ik dalijk naar het ziekenhuis voor de nipttest. Als die ook goed is mag de hele wereld het weten:))!!!

   user-image
  • user-image

   Lynn

   Jun 20, 2019

   Heerlijk om jou blogs te lezen meid... Ik zie veel overeenkomsten. Vooral die dikke blubberbuik : ) ik mag over 4 dagen voor de echo dan ben ik 12 maanden en idd eindelijk mag iedereen het weten wat een lekker gevoel.. Ik wacht op je volgende blog

   user-image
  • user-image

   Lynn

   Jun 20, 2019

   Heerlijk om jou blogs te lezen meid... Ik zie veel overeenkomsten. Vooral die dikke blubberbuik : ) ik mag over 4 dagen voor de echo dan ben ik 12 weken en idd eindelijk mag iedereen het weten wat een lekker gevoel.. Ik wacht op je volgende blog

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • user-image

   Monika

   Oct 10, 2018

   Wat een ontzettende leuke blog. Leest makkelijk en laat mij regelmatig even glimlachen. Ik ben nu al nieuwsgierig naar volgende week! Monika

   Beantwoorden

   4 antwoorden bekijken

  • user-image

   mccbiermans

   May 24, 2023

   Helaas kan ik er (nog) niet van genieten. Heb erg veel last van klachten. Ik voel me vooral erg ziek en niet zwanger. Hopelijk wordt het snel minder en kan ik uitkijken naar de 13 weken echo!

   user-image
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard