Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Yolande Avé - stijlcoach & personal shopper

ZwangerZwangerschapskledingWat trek je aan eerste trimester

Wat trek je aan? Het eerste trimester.

ZP® - Magazine

, 7 december 2017 15:45Laatste update op: 20 februari 2020 22:01

Week 1 t/m 13: Ass, Boobies & een Groot Geheim. Het eerste trimester! Het moet dus nog even geheim blijven – voor de meesten althans.

Maar lichamelijk verandert er al een hoop. Je buik blaast wat op, maar vooral de boobies! En de billen misschien ook al.

Je lijf heeft een beetje vetreserve nodig, voor als... niks natuurlijk, maar in de prehistorie was dat belangrijk. Dus die wordt meteen aangelegd. Tenzij je veel last hebt van misselijkheid, dan valt het mee.
Hoe dan ook verandert je lijf meteen. Wat moet je dan aan?

Bottom

Om onder te beginnen: hoe langer je je eigen broeken kunt dragen, hoe fijner. Maar soms lukt dat niet, ik had zelf bijvoorbeeld al snel een gevoelige buik waar de knoop van mijn gewone skinny erg op drukte. Dus ik heb meteen een goede basic zwangerschapsdenim aangeschaft. Gewoon bij H&M, maar wel een mooie die ik met álles kon combineren.

Top

Je keyword is: los. Losse tops, met een lage hals. Daardoor kun je niet precies zien wat je buik “eronder doet” en optisch lijken je borsten kleiner met een lage of diepe hals. V-hals of rond maakt niet uit, maar show them some skin! Leidt trouwens ook mooi af van je buik ;)

En als je je gewone broeken nog past: stop dan een punt van je top in de broek, hierdoor zie je meer van je onderstel en dat maakt je optisch langer en langer = slanker. Een fijne print op je broek leidt trouwens ook mooi af, net als statement accessoires: een hoed, een mooie sjaal, opvallende kettingen enz.

Een sjaal kun je trouwens sowieso ook heel strategisch inzetten: kies een mooie lange (rechthoekige), flowy sjaal met een printje en hang die om je hals naar beneden of sla ‘m één keer om. De lange punten geven optisch veel lengte en compenseren daardoor je groeiende lijf. Bovendien staat het heel elegant!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard