1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwanger! Yes! Oh help… wat moet ik aan?

  Gepubliceerd op: 12-7-2017Bewerkt op: 10-23-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-7-2017Bewerkt op: 10-23-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: bellyfashion
  Je lijf verandert en niets past meer of zit meer comfortabel. Dat is lastig. Hoe behoud je nou toch je stijl? En waar kun je op letten?

  Baby Bump

  Je bent zwanger! Gefeliciteerd! De een kan bijna niet wachten tot er een mooie, grote, ronde buik is om mee te pronken en de ander heeft grote moeite om een boller buikje te omarmen. Hormonen doen een hoop met je lijf en je gemoedstoestand. Veel vrouwen voelen zich in het begin erg onzeker over hun lijf. Dat is niets om voor te schamen.

  Proporties

  Allereerst veranderen je proporties. Je wordt voller op plaatsen waar dat niet per se nodig is en die mooie ronde buik laat echt nog een tijdje op zich wachten. Terwijl je buik al heel gevoelig kan zijn door darmen die lekker opzwellen en daardoor de knoop van je broek gaat irriteren. Je wilt je zwangerschap toch nog even geheimhouden. Kortom: Wat doe je?

  Zwangerschapsbroek

  Een zwangerschapsjeans ziet er bij de benen en billen hetzelfde uit als een gewone broek en zijn er net zoals bij gewone jeans in verschillende wassingen en modellen. Een zwangerschapsbroek is lager uitgesneden en heeft meestal een band over de buik. Zo heb je geen irriterende knoop meer die in je buik prikt. Je kunt zo’n broek al aan op het moment dat je eigen broek niet lekker meer zit. Wil je het nog even geheim houden voor je collega’s? Draag er dan in het begin een lange blouse of trui over zodat de lage band niet zichtbaar is.

  Jouw stijl tijdens de zwangerschap

  Toen je nog niet zwanger was wist je precies welke merken bij je pasten, nu is dat weer even zoeken. Welk merk spreekt je aan en hoe valt dit. Zeker als je de eerste keer zwanger bent, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Bestel niet zomaar een hele lading kleding om maar wat te passen. Denk goed na over wat je normaal draagt, ga niet ineens hele andere dingen dragen, er verandert al genoeg aan je lijf waar je aan moet wennen. Vaak loont het om te investeren in een paar goede broeken, die draag je heel intensief en moeten wel lekker zitten, er is niets zo erg als een outfit waar je je niet fijn in voelt. Vraag advies in een winkel die in zwangerschapskleding gespecialiseerd is. Die hebben daar zo veel ervaring in!

  Shoppen tijdens de zwangerschap!

  Investeer in:

  • Een paar goede basics: twee (spijker-)broeken, eentje voor every day en eentje die ook netjes kan
  • Of (en) een mooie statement-broek. Die kan namelijk altijd, gewoon zó of netjes en feestelijk.
  • Een mooi vest of blazer.
  • Een paar goede zwangerschaps- T-shirts.
  • Een fijn lang vest (Of twee).
  • Een zwangerschapslegging of loungebroek.
  • Goed zwangerschapsondergoed (je eigen slipjes zitten vaak niet lekker meer en tekenen door je broek of jurk heen).
  • Zwangerschapsjas (als je in het najaar of winter zwanger bent).

  En als je een jurkjes lover bent; heel veel zwangerschapsjurkjes! Die groeien namelijk fantastisch met je mee en het knelt nergens. Nog een voordeel je bent ‘s ochtends in één keer klaar! Mooi halflang en strak, een blousejurk of juist een fijne, klokkende jurk.

  Oh ja… even een geheimpje: ook na je bevalling draag je dit (helaas, helaas) nog een tijdje door! Maar een hele selecte groep kan na 3 weken weer haar eigen kleding aan. Dus denk verder dan De Negen Maanden.

  Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

  We geloven sterk in de kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen ervaringen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot zwangerschapskleding

   _Dit artikel is geschreven in samenwerking met bellyfashion _

   • Feed

   • Mijn week

   • Cursusportaal

   • Community

   • Dashboard