1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  3D en 4D echo: wat zijn de verschillen?

  Gepubliceerd op: 3 december 2019 17:51Bewerkt op: 26 september 2022 18:33
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3 december 2019 17:51Bewerkt op: 26 september 2022 18:33
  Geschreven door: ZP® - MagazineMedisch rereviewd door: BEN - Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland

  Lijkt de baby of jou of lijkt de baby op je partner? Iets waar jullie het vast al eens over hebben gehad. Soms kun je bij een echo al een aantal dingen zien, bijvoorbeeld de vorm van het neusje van de baby. Verder kun je nog niet veel zien en is het afwachten. Vind je 9 maanden wel erg lang duren en wil je graag een tipje van de sluier? Dan kun je kiezen voor een 3D of 4D echo van je baby.

  3D echo

  Normaal gesproken zie je je baby tijdens een 2D echo. Deze echo is in zwart wit en er is verder geen diepte. Bij een 3D echo zie je juist wel deze diepte. De kleur is dan niet zwart wit maar roze/sepia. Deze echo kun je het beste laten uitvoeren tussen week 24-30. Tijdens de echo worden foto’s gemaakt die je daarna mee naar huis krijgt. Je kunt de dan de rest van de zwangerschap kijken naar jullie baby.

  4D echo

  De 4D echo lijkt op de 3D echo. De kleuren zijn hetzelfde en je ziet net als bij een 3D echo diepte. Het enige verschil is dat een 4D echo bestaat uit bewegend beeld en een 3D echo uit stilstaande beelden. Net als bij een 3D echo, kun je deze echo het beste laten uitvoeren tussen week 24-30. Na de echo krijg je foto’s en video’s van je baby mee naar huis.

  Waar maak je een 3D of 4D echo?

  Soms kun je bij je eigen verloskundige terecht voor een 3D of 4D echo. Ook bij sommige ziekenhuizen kun je dit laten uitvoeren. Daarnaast zijn er online diverse echografiebureaus te vinden waar je deze pretecho kunt laten uitvoeren.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard