Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerEten tijdens de zwangerschapVrouwenmantelthee tijdens en na de zwangerschap

Vrouwenmantelthee tijdens en na de zwangerschap

ZP® - Magazine

, 4 September 2021 02:36Laatste update op: 1 October 2021 16:59

Wel eens van vrouwenmantelthee tijdens de zwangerschap gehoord? Het wordt beweerd dat het kan helpen de bevalling op gang te brengen. Maar is dat echt zo? En hoeveel vrouwenmantelthee kun je veilig drinken?

Waarom vrouwenmantelthee tijdens de zwangerschap?

Vrouwenmantel is een kruid dat door veel hoogzwangere vrouwen wordt gebruikt de bevalling op gang te helpen. Het is een gewas met grijsachtig groene blaadjes, verwerkt in een thee. Het zou helpen de baarmoeder samen te laten trekken, wat wenselijk kan zijn als je de uitgerekende datum bent gepasseerd. Zo worden de baarmoederspieren gestimuleerd samen te trekken, wat kan helpen de bevalling op gang te brengen.

Veiligheid van vrouwenmantelthee

Je kunt vrouwenmanteltheebeter niet drinken vóór het uiterste einde van de zwangerschap. Je wilt natuurlijk niet dat je baarmoeder vroegtijdig begint met samentrekken, want dat kan mogelijk een miskraam veroorzaken. Drink het dus alleen als je de uitgerekende datum bent gepasseerd en van alles wilt proberen om de bevalling op gang te brengen.

Voordelen van vrouwenmantel na de bevalling

Veel vrouwen drinken vrouwenmantel ook na de bevalling om het herstel te bevorderen. Het kan namelijk helpen de baarmoeder te herstellen en hevig bloeden te voorkomen. Hoe meer de baarmoeder namelijk samentrekt na de bevalling, hoe sneller het terugkomt naar het oorspronkelijke formaat. Ook werkt het bloedstelpend en infectiewerend.

De werking van vrouwenmanteltheeis niet wetenschappelijk onderbouwd. Voor sommige vrouwen zal het dan ook effect hebben, voor anderen wellicht niet. Aan het einde van de zwangerschap kan het in ieder geval geen kwaad het toch te proberen als je graag de bevalling op gang wilt brengen.

Meer over dit onderwerp:

  • Wat mag ik wel en niet eten als ik zwanger ben?

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Magazine

    • Mijn week

    • Zoeken

    • Dashboard