1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Vrouwenmantelthee tijdens en na de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 4 september 2021 02:36Bewerkt op: 16 maart 2022 15:25
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4 september 2021 02:36Bewerkt op: 16 maart 2022 15:25
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Waarom vrouwenmantelthee tijdens de zwangerschap?

  Vrouwenmantel is een kruid dat door veel hoogzwangere vrouwen wordt gebruikt de bevalling op gang te helpen. Het is een gewas met grijsachtig groene blaadjes, verwerkt in een thee. Het zou helpen de baarmoeder samen te laten trekken, wat wenselijk kan zijn als je de uitgerekende datum bent gepasseerd. Zo worden de baarmoederspieren gestimuleerd samen te trekken, wat kan helpen de bevalling op gang te brengen.

  Veiligheid van vrouwenmantelthee

  Je kuntvrouwenmanteltheebeter niet drinken vóór het uiterste einde van de zwangerschap. Je wilt natuurlijk niet dat je baarmoeder vroegtijdig begint met samentrekken, want dat kan mogelijk een miskraam veroorzaken. Drink het dus alleen als je de uitgerekende datum bent gepasseerd en van alles wilt proberen om de bevalling op gang te brengen.

  Voordelen van vrouwenmantel na de bevalling

  Veel vrouwen drinken vrouwenmantel ook na de bevalling om het herstel te bevorderen. Het kan namelijk helpen de baarmoeder te herstellen en hevig bloeden te voorkomen. Hoe meer de baarmoeder namelijk samentrekt na de bevalling, hoe sneller het terugkomt naar het oorspronkelijke formaat. Ook werkt het bloedstelpend en infectiewerend.

  De werking vanvrouwenmanteltheeis niet wetenschappelijk onderbouwd. Voor sommige vrouwen zal het dan ook effect hebben, voor anderen wellicht niet. Aan het einde van de zwangerschap kan het in ieder geval geen kwaad het toch te proberen als je graag de bevalling op gang wilt brengen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard