1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Tarwekiemolie

  Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 2-14-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 2-14-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is nooit fijn als zwanger worden niet zo gemakkelijk gaat. Als dit het geval is, heb je vast al over allerlei medische middeltjes en ingrepen gehoord, maar wist je dat het slikken van tarwekiemolie ook aangeraden wordt om zwanger te worden? Is het slechts een fabeltje of werkt het echt? Lees hier alles over dit voedingsmiddel!

  Wat is tarwekiemolie?

  Deze olie komt voor uit de kiemen van tarwekorrels, waaruit een olie wordt geperst. Hierin zitten talloze vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, vitamine E, vitamines B, vetzuren en octacosanol. Je kunt je dus wel voorstellen dat de tarwekiemolie vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt! En wie had gedacht dat het ook zou helpen bij het vergroten van je vruchtbaarheid?

  Het gaat hier om een homeopathisch geneesmiddel. Dit betekent dat je op de verpakking geen werkzaamheidsclaims van de olie zult vinden, tenzij dit wetenschappelijk is bewezen. Zo zal je ook niet op de verpakking kunnen lezen dat de olie werkt bij vruchtbaarheidsproblemen, maar aangezien het tegenwoordig zoveel wordt aangeraden in de zwangere vrouwen community, is het zeker de moeite waard het gewoon eens te proberen! Verder wordt beweerd dat deze olie de volgende gezondheidsvoordelen kan geven:

  • Het is cholesterolverlagend
  • De bloedsomloop wordt gestimuleerd
  • Het verhoogt de weerstand en geeft een energie boost
  • Het helpt bij littekens en droge huid
  • Je haar wordt er sterker en zachter van

  Tarwekiemolie onder zwangere vrouwen

  Je zult misschien niet zo snel tarwekiemolie aangeraden krijgen door je arts bij vruchtbaarheidsproblemen, maar vooral op online fora kun je vele aanbevelingen vinden van vrouwen die zwanger probeerde te worden. Online en met zwangere vrouwen onderling wordt de olie behoorlijk vaak getipt, maar wat zit er nu precies in de olie wat zou kunnen helpen bij het zwanger worden?

  Er wordt beweerd dat tarwekiemolie kan helpen bij de innesteling in het baarmoederslijmvlies van een bevrucht eitje. Daarom kiezen veel vrouwen ervoor de olie te slikken tijdens een IVF-traject! Het positieve effect op de vruchtbaarheid zou komen door het hoge vitamine E gehalte. Een tekort aan vitamine E zou namelijk kunnen zorgen voor verminderde vruchtbaarheid, en daarom is deze olie een geweldig voedingsmiddel hiervoor.

  Ook zou de olie een positief effect kunnen hebben op de dikte en de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies, waardoor de bevruchte eicel zich beter zou kunnen innestelen. Heb je last van stress? Ook dan is dit een goed voedingsmiddel. Het zou namelijk stressverminderend werken, wat ideaal is aangezien stress een echte boosdoener is bij vruchtbaarheid.

  Zou ik tarwekiemolie moeten proberen?

  Alhoewel het niet wetenschappelijk is bewezen dat tarwekiemolie helpt bij het vergroten van de vruchtbaarheid, is het toch zeker de moeite waard het te proberen als je vruchtbaarheidsproblemen hebt. Vele vrouwen op online fora beweren namelijk dat ze na jaren vruchtbaarheidsproblemen in één keer zwanger zijn geraakt met het slikken van tarwekiemolie tijdens hun IVF traject. Het kan een geval van geluk of toeval zijn geweest, maar de beweringen van deze vrouwen geven in ieder geval wel hoop!

  Andere vrouwen hebben daarentegen weer geen positieve effecten van de olie ervaren op hun vruchtbaarheid. Sommige vrouwen geven zelfs aan dat zij ermee moesten stoppen omdat het zorgde voor problemen met de stoelgang. Daarnaast zijn er zelfs verloskundigen en gynaecologen die het gebruik van tarwekiemolie afraden, omdat het zou zorgen voor een té dik baarmoederslijmvlies.

  Het ene lichaam zal anders reageren op tarwekiemolie dan het andere lichaam, maar schadelijke effecten zijn er in ieder geval wetenschappelijk niet gevonden. Baadt het dus niet, dan schaadt het niet! Toch is het altijd belangrijk eerst met je verloskundige, huisarts of gynaecoloog te overleggen voordat je aan de olie begint. En natuurlijk moet je altijd je eigen lichaam in de gaten houden wanneer je het slikt!

  Waar kan ik tarwekiemolie kopen?

  Je kunt dit voedingsmiddel in de meeste natuurwinkels vinden. Tegenwoordig kun je het ook bij steeds meer drogisterijen vinden in het schap met homeopathische middelen. Maar je kunt het ook met al het gemak online bestellen!

  Zou jij overwegen tarwekiemolie te gebruiken om zwanger te worden? Laat het ons weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard