1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwanger naar een pretpark of attractiepark

  Gepubliceerd op: 8-19-2020Bewerkt op: 11-27-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-19-2020Bewerkt op: 11-27-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Tijdens je zwangerschap moet je meerdere dingen laten staan of even mee wachten. Geen glas rode wijn na een lange dag, een plakje carpaccio op brood of tiramisu bij de visite. Zelfs sporten wordt op een gegeven moment erg lastig met zo’n grote buik. Negen maanden kunnen lang duren, dus het is niet zo gek als je er een keertje op uit wilt. Een dagje naar een pretpark of attractiepark bijvoorbeeld, maar hoe zit dat als je zwanger bent? Deze tips maken een dagje uit een stuk draaglijker.

  Zwanger naar een pretpark of attractiepark?

  De eerste maanden van je zwangerschap kun je waarschijnlijk nog goed uit de voeten. Kleren kopen voor de baby, een rondje door de supermarkt en op de koffie gaan bij vrienden is dan vaak nog niet zo’n probleem. In het laatste trimester wordt dat wat lastiger. Je buik groeit steeds meer, je voeten zwellen misschien wel op en alles vereist net wat meer moeite. De baby is bijna klaar met groeien en de uitgerekende datum komt ook steeds dichterbij. Je wilt je dan ook niet teveel inspannen en het rustig aan doen. Het kan ook zijn dat je op een gegeven moment wel klaar bent met het lezen van boeken, het huis aan kant maken en vooral alleen maar wachten, wachten en wachten. Een dagje uit is dan heel gezellig en ideaal om even te kunnen ontspannen. Voel jij je nog goed? Dan kun je, ook in je laatste trimester, zeker nog naar een attractiepark of pretpark.

  Er veranderen wel wat dingen als je zwanger bent. Zo zijn er attracties waar je helaas niet in mag tijdens je zwangerschap. Geen nood, want in veel parken kun je je ogen uitkijken. Snuffel bijvoorbeeld uitgebreid rond in de souvenirshops, maak een mooie wandeling door het Sprookjesbos en zoek online alvast op in welke attracties je wel mag. Er zijn dus genoeg dingen die je kunt doen in een pretpark of attractiepark, maar de volgende tips kunnen extra handig zijn.

  1. Draag comfortable schoenen

  Een dagje naar het pretpark betekent dat je veel zal lopen. Dat is over het algemeen al vrij vermoeiend, maar wanneer je een baby met je meedraagt wordt dat niet veel makkelijker. Goede, comfortabele schoenen zijn dan ook geen overbodige luxe. Neem rustmomenten mee in de planning van je dag. Zo geef je jezelf de ruimte om regelmatig even te ontspannen.

  2. Plan je route

  Hoewel je nog genoeg leuks kunt doen, zijn er bepaalde attracties die je beter kunt overslaan. Sommige attractieparken staan bijvoorbeeld vol met achtbanen. Door de hoge snelheid van de achtbaan stijgt je bloeddruk, wat niet zo goed is voor je baby. De strakke beugel die over je buik geklemd wordt, is ook niet erg prettig.

  Het is daarom extra handig om van tevoren goed te plannen welke route je gaat nemen. Er zijn pretparken die deze optie aanbieden op hun website of in hun app. Door vooraf uit te zoeken welke attracties op welke plek staan, kun je voorkomen dat je misschien wel onnodige meters maakt langs allerlei achtbanen. Zo houd je ook net wat meer energie over voor de attracties waar je wel in mag.

  Welke sport kun je beter niet doen tijdens de zwangerschap?

  • Duiken
  • Schaatsen
  • Hardlopen

  3. Neem alleen spullen mee die je echt nodig hebt

  Tijdens een dagje uit ben je misschien geneigd om van alles mee te nemen. Een vest of sweater mocht het koud worden, make-up, drinken en ga zo maar door. Dat betekent echter ook dat je dit de hele dag bij je zult moeten dragen. Neem alleen mee wat je écht nodig hebt, zoals een flesje water, een lunchpakketje en/of wat snacks. Ga je samen met een vriend(in) of je partner? Schroom dan ook niet om te vragen of hij of zij je tas over kan nemen als het te zwaar wordt. Als je al een kindje hebt, zul je natuurlijk meer spullen mee moeten nemen. Een kinderwagen biedt daarbij de uitkomst. Genoeg ruimte om alles in op te bergen en tussendoor kun je erop leunen ter ondersteuning.

  4. Kies alleen attracties die je leuk vindt

  Door van tevoren je route te plannen en de plattegrond door te nemen, weet je ook direct welke attracties er in het park te vinden zijn. Kies de attracties uit waar je sowieso in of naartoe wilt. Ga je samen met je kindje? Bespreek dan waar hij graag in zou willen zodat je dit van tevoren al kunt plannen. Dat scheelt een hoop heen-en-weer-geloop.

  5. Luister naar je lichaam

  De belangrijkste tip blijft toch wel om naar je eigen signalen te luisteren. Het is ontzettend vermoeiend om zo’n kleine de hele dag met je mee te dragen en het eist veel van je lichaam. Ga alleen als jij je goed genoeg voelt en geef aan wanneer het teveel wordt. Onthoud dat jouw lichaam ervoor zorgt dat je baby kan groeien. Het is daarom alleen maar verstandig om extra pauzes nemen of na twee uurtjes al naar huis te gaan als je daar behoefte aan hebt.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard