Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Zeldzaam: baby met twee monden geboren in de VS

ZP® - Magazine

, 29 mei 2020 21:28Laatste update op: 7 februari 2106 07:28

Ooit gehoord van een baby met twee monden? In de VS is er een baby geboren met een afwijking die hem maar liefst twee volledige monden heeft gegeven. De baby uit South Carolina liet de artsen bij een late echo flink schrikken.

Twee mondjes

De moeder van de baby liet aan het einde van haar zwangerschap nog een echo maken, wat wel een hele grote schrik opleverde! De baby bleek namelijk twee volledige mondjes te hebben, met alles erop en eraan.

Het mondje bleek zo’n twee centimeter lang te zijn, en was compleet met een gebit en zelfs een klein tongetje.

Zeer zeldzaam

Artsen die het meisje na de geboorte hebben geopereerd aan haar tweede mondje bevestigen dat deze aandoening zeer zeldzaam is. De moeder is verder helemaal gezond, en de afwijking Diprosupus die dit veroorzaakt komt ook niet in de familie voor. Zo schrijven de artsen in hun medisch rapport.

Operatie

Het meisje is na 6 maanden aan haar tweede mond geopereerd om het te verwijderen. Het kindje maakt het erg goed en heeft nooit verdere gezondheidsklachten gehad.

Het meisje na de operatie

Het meisje na de operatie

Het komt wel vaker voor dat baby’s worden geboren met meer lichaamsdelen dan de bedoeling is. Zo werd er in India in 2009 een meisje geboren met een dubbel gezicht. De kans dat dit je baby overkomt, is echter heel erg klein.

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursussen

    • Community

    • Dashboard