1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat is ZwangerTotaal oefentherapie?

  Gepubliceerd op: 4-5-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-5-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: ZwangerTotaal - oefentherapie
  Oefentherapie (Cesartherapie of Mensendiecktherapie) is een paramedische behandelmethode die zich richt op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Er wordt in de therapie vanuit gegaan dat klachten ontstaan door een oorzaak. Deze oorzaak wordt opgezocht en behandeld.

  Basisgedachte

  Mensen lopen, gaan zitten en staan op. Mensen bukken, tillen en springen, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Al dat bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen houdings- en bewegingsgewoonten. Maar niet al die gewoonten zijn goed voor het lichaam!

  Tijdens de behandeling krijg je advies hoe je klachten in de toekomst kunt voorkomen. Je leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbeter je jouw houding en ontdek je een optimale manier van bewegen.

  Doel

  Het doel van de therapie is klachten op te heffen of te verminderen en in de toekomst te voorkomen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de leef- en beroepsomstandigheden waarin iemand zich bevindt. Het doel zal dan ook voor iedereen verschillend zijn. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw activiteiten in het dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Oefentherapie geeft grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en de training die aansluit op uw levensstijl. Beter worden in bewegen: daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met een oefentherapeut!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard