1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat is zwangerschapsyoga?

  Gepubliceerd op: 3-27-2019Bewerkt op: 11-26-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-27-2019Bewerkt op: 11-26-2021
  Geschreven door: ZP® - MagazineMedisch rereviewd door: Rianne Hoekstra
  Met elke yogales geef je jezelf een fijn uur vol rust en tijd voor jezelf en je kindje in je buik. Je maakt in de les contact met jouw baby, je doet oefeningen om te ontspannen en creëert meer vertrouwen. Je oefent ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling en tegelijkertijd houd je je lichaam soepel en sterk. Elke les leer je weer iets om te gebruiken bij de bevalling.

  Je hormonen verslappen je spieren en gewrichten, dat is nodig voor de bevalling straks. Bepaalde dingen zijn daardoor nu beter om even te laten, zoals hardlopen, springen en 'hard doortrainen', maar dat betekent niet dat je stil hoeft te gaan zitten! Daarnaast moeten je benen, buik en bekkenbodem flink wat extra gewicht gaan dragen. En dus is het wel verstandig om fit te blijven en je lichaam voor te bereiden op de inspanningen die het moet gaan leveren.

  Yoga is een mooi middel om in beweging te blijven samen met je kindje in je buik. Diverse zwangerschapsklachten zoals rugpijn, bekkenpijn en slapeloosheid kunnen hierdoor verminderen.

  De ene zwangerschapsyoga-aanbieder verzorgt lessen in een reeks, bijvoorbeeld 8 keer achter elkaar. De andere yogaschool biedt doorlopend lessen aan zodat je lessen kunt volgen wanneer jij wilt.

  Vanaf 16 weken zwangerschap of wat later (afhankelijk van hoe je je voelt) kun je beginnen met zwangerschapsyoga en je kunt dit doen totdat je bevalt. Tot 16 weken (maar ook later) kun je vaak nog prima terecht in je normale yogalessen als je die al volgt. Informeer altijd je docent, die zal je hier en daar misschien wat kleine aanpassingen moeten aanbieden of je door verwijzen naar een docent die er meer vanaf weet.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard