1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Waarom decemberbaby’s zo ontzettend bijzonder zijn (wetenschappelijk bewezen)

  Gepubliceerd op: 12-1-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-1-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Krijg jij een baby in december? Lucky you! Decemberbaby’s zijn namelijk in veel opzichten ontzettend leuk en bijzonder, en dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Misschien maak je je lichtelijk zorgen over alle decemberdrukte met de feestdagen en dan óók nog een baby, maar je zult zien dat het krijgen van een baby in december een groot feest wordt.

  Een baby in december? Dubbel feest!

  Als je laat weten dat je in december bent uitgerekend, krijg je misschien gemengde reacties. Sommige mensen vinden het sneu voor de baby omdat er in decembr al zo veel gaande is qua feestdagen, anderen zien er het leuke wel van in! Jij hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over het krijgen van een baby in december, want zélfs onderzoek heeft uitgewezen dat een decemberbaby krijgen vele voordelen met zich meebrengt.

  Waarom een decemberbaby zo bijzonder is

  1. Driedubbel feest

  Met Sinterklaas, Kerst én de geboorte van jullie baby kan de maand december niet meer stuk en is deze maand voor altijd een grote feestmaand. Ook is het vrij uniek om met Kerst geboren te mogen worden.

  1. Je kind leeft langer

  Dit is niet verzonnen: decemberkinderen leven volgens onderzoek erg lang. Ze hebben de meeste kans om 100 jaar te worden. En een lang en gelukkig leven is natuurlijk wat je wenst voor je kind.

  1. Vroeg naar bed en vroeg weer op

  Uit een ander onderzoek is gebleken dat decemberbaby’s en decembermensen veel vaker ochtendmensen zijn. Dat is fijn, als jij ook een ochtendmens bent natuurlijk. Dat je kindje vroeger wakker wordt, heeft dan wel weer als voordeel dat je kindje ook weer eerder naar bed gaat volgens andere studies.

  1. Je kindje heeft meer kans om linkshandig te zijn

  Vooral jongetjes die in december zijn geboren hebben meer kans om linkshandig te zijn, dat is gebleken uit een studie van de Universiteit van Wenen. De meeste linkshandige mannen worden namelijk geboren tussen 1 november en 1 januari, wat toch wel bijzonder is!

  1. Decemberbaby’s zijn minder humeurig

  Uit ander onderzoek blijkt dat kinderen geboren in december minder humeurig zijn vergeleken met andere kinderen. Ook zouden ze emotioneel stabieler zijn en minder temperamentvol dan andere baby’s. Nou, geen ouder die daar niet blij mee zou zijn!

  1. Betere weerstand

  Als decemberbaby word je zo in de grootste griepmaand van het jaar geboren. Geen wonder dus dat je daar gelijk een goede weerstand door opbouwt!

  1. De jongste van de klas

  Als de school waar je kindje naartoe zal gaan de 1 januari grens aanhoudt voor het indelen van de groepen, zal je kindje als decemberkind een van de jongste van de klas zijn. Na groep 3 zal je kindje dan gemiddeld beter gaan presteren dan zijn oudere klasgenootjes volgens onderzoek.

  Niks mis mee dus, een baby krijgen in december of tijdens de feestdagen! Wat vind jij het leukste aan jouw decemberbaby?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard