1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwanger in december, hoe doe je dat met de feestdagen?

  Gepubliceerd op: 11-20-2020Bewerkt op: 6-16-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-20-2020Bewerkt op: 6-16-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Zwanger zijn tijdens de feestdagen is natuurlijk in vele opzichten heel leuk, maar het kan ook voor wat uitdagingen zorgen. Zit je bijvoorbeeld vroeg in je zwangerschap, dan wil je wellicht nog niet dat iemand het weet. Of later in je zwangerschap, als je doodmoe bent maar er wel wordt verwacht dat je gezellig meedoet. Dit zijn tips voor als je zwanger bent tijdens de feestdagen in december!

  Zwanger met de feestdagen

  Pakjesavond, Kerst en Oud en Nieuw zitten er weer aan te komen. Met deze feestdagen draait natuurlijk alles om het samen zijn in familie, lekker eten (en drinken) en veel gezelligheid. Maar jij kan dit jaar natuurlijk helemaal niet gezellig wijntjes drinken, omdat je in verwachting bent. Dat hoeft natuurlijk de pret niet te drukken, maar het is wel onhandig als je nog helemaal niet wilt dat iedereen weet dat je zwanger bent. Ook wat later in de zwangerschap kunnen de feestdagen wat zwaarder en anders zijn dan normaal. Daarom volgen hier wat handige tips, zodat jij toch vrolijk de feestdagen doorkomt met je zwangere buik(je)!

  Tips als je zwanger bent tijdens de feestdagen

  1. Drink mocktails

  Geen alcohol voor jou dit jaar, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van een lekkere cocktail, zonder alcohol dan! Zo’n mocktail kun je gemakkelijk zelf maken, dus zoek vast wat lekkere recepten van je favoriete cocktail, maar dan alcoholvrij.

  1. Doe middagdutjes

  Aangezien we dit jaar vooral binnen zullen zitten wegens corona, kan je gemakkelijk even gaan liggen om een dutje te doen. Niks om je voor te schamen, iedereen begrijpt vast dat de feestdagen voor jou iets intenser zijn dan normaal. Dutjes doen tijdens de zwangerschap is ook nog eens erg goed voor je baby!

  1. Online shoppen

  Waarom de stad in om kerstcadeau’s te kopen als je ook alles gewoon kan bestellen? Een uitje om te shoppen is nu toch net even wat vermoeiender voor jou, bestel dus gewoon alles lekker vanaf de bank! Voor jou nu even geen onnodige uitstapjes.

  1. Comfortabele kleding

  Strakke jurken en hoge hakken zitten nu misschien niet het lekkerst. Wees dus gerust lief voor jezelf dit jaar, en ga voor een comfortabele broek waar je buikje mooi in uitkomt, of een stretchy jurk. Genoeg opties tussen de zwangerschapskleding die geschikt zijn voor de feestdagen!

  1. Laat je lekker verwennen

  Tenzij je gastvrouw bent dit jaar, kan je beter gewoon lekker op je stoel blijven zitten en je laten bedienen. Laat anderen lekker een drankje voor je halen en eten voor je opscheppen, geniet ervan nu je een goed excuus hebt!

  1. Excuus om niet te drinken

  Als nog niemand mag weten dat je in verwachting bent, zeg dan dat je de bob bent! Of gebruik een antibioticakuur als smoes, daarmee wordt ook niet aangeraden om alcohol te drinken.

  Welke tip voor zwangere vrouwen tijdens de feestdagen heb jij?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard