1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BevallingVolle blaas tijdens de bevalling moet je plassen tijdens het bevallen

  Volle blaas tijdens de bevalling: moet je plassen tijdens het bevallen?

  ZP® - Magazine

  , 9 december 2021 15:44Laatste update op: 9 december 2021 15:44

  Het kan zijn dat je met een volle blaas aan een bevalling begint. Is dat eigenlijk wel zo ideal, of kun je het beste voor de bevalling plassen? En wat als je een volle blaas hebt tijdens de bevalling, mag en kan je dan naar de wc om te plassen?

  Je blaas tijdens de bevalling, vol of leeg?

  Je kunt je voorstellen dat wanneer je perst tijdens de bevalling, je perst met je hele bekkengebied, dus ook met je blaas en je sluitspier. Betekent dat dan dat je rekening moet houden met plassen en ontlasting tijdens de bevalling? Moet je ervoor zorgen dat je helemaal ‘leeg’ bent als je bevalt?

  Ja, het liefste is je blaas helemaal leeg tijdens de bevalling! Een volle blaas kan namelijk de ontsluiting tegenhouden, ondanks sterke weeën. Ga dus gedurende de ontsluitingsfase regelmatig plassen. Het is handig om hiervoor een emmertje bij de hand te hebben tijdens de bevalling, als het lastig blijkt om je iedere keer naar de wc te verplaatsen.

  Plassen na de bevalling

  Sommige vrouwen hebben hun vraagtekens bij het plassen na de bevalling, en dat is logisch. Het is altijd even spannend na wat je vagina heeft meegemaakt, vooral als je bent uitgescheurd of ingeknipt. Maak je vooral geen zorgen, en geef jezelf de tijd om langzaam te plassen. Het advies is om binnen zes uur na de bevalling geplast te hebben. Lees hier alles over het plassen en poepen na de bevalling.

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursussen

   • Community

   • Dashboard