1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Vier tips over het gebruik van je autostoeltje

  Gepubliceerd op: 4-10-2023Bewerkt op: 12-27-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-10-2023Bewerkt op: 12-27-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Maxi-Cosi
  Een autostoeltje is het belangrijkste veiligheidsitem wat je voor je baby kunt kopen voordat hij/zij geboren is. De meeste ziekenhuizen laten je dan ook niet gaan zonder zo’n autostoeltje om je kleintje in te vervoeren.

  Tips voor een fijne autorit met je baby

  Of je nu al wel of niet een autostoeltje hebt uitzocht, is belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier moet gebruiken. Dit zijn onze vier beste tips voor correct gebruik, zodat je baby veilig is tijdens elke rit, vanaf het eerste ritje! 

  Tip 1. Gebruik het autostoeltje meteen vanaf de geboorte van je baby :

  Soms begint de bevalling wanneer je het niet verwacht en voordat je het weet heb je je kleintje in je armen en is het tijd om naar huis te gaan vanuit het ziekenhuis. Om altijd goed voorbereid te zijn kun je het autostoeltje alvast in de auto installeren. Je zou zelfs je ziekenhuistas in de autostoel kunnen zetten, zodat je je compleet voorbereid voelt. Controleer altijd of je autostoel correct is geïnstalleerd, voordat je naar huis vertrekt met je baby.    

  Tip 2. Kies de veiligste plek voor je autostoeltje 

  De veiligste plek voor het autostoeltje is op de achterbank. De middelste stoel of achter de stoel van de bijrijder zijn allebei goede opties. We adviseren om bij voorkeur de achterbank te gebruiken. Schakel de airbag voor vertrek uit als je toch de bijrijdersstoel moet gebruiken voor je baby.    

  Tip 3. Installeer het autostoeltje correct in de auto 

  Neem zowel bij gebruik van een ISOFIX base als een autostoeltje met gordelbevestiging eerst de instructies zorgvuldig door. Onthoud dat autostoeltjes voor baby's altijd achterstevoren geïnstalleerd moeten worden. Probeer voordat je kleintje wordt geboren, te oefenen met het in en uit de auto halen van het autostoeltje. Zo kun je net zo lang blijven oefenen totdat je zeker weet dat het goed gaat, dat geeft rust en zelfvertrouwen.  

  Maak je je steeds zorgen over of je je autostoel wel goed hebt geïnstalleerd? Misschien is een ISOFIX-base waarop je je autostoeltje kan klikken dan de beste oplossing voor jou familie, omdat visuele indicatoren of audiofeedback op de ISOFIX-base zorgen dat de installatie correct verloop. Naast het veiligheidsaspect bied een ISOFIX-base ook veel gemak. Zodra je kleintje uit je baby-autostoel is gegroeid (ong. 15 maanden), kun je bij sommige merken een peuter-autostoel op dezelfde ISOFIX-base kan plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan is de 360-family, naast het feit dat hierdoor de ISOFIX-base lang meegaat is de base ook nog 360 graden draaibaar zodat je je kindje heel makkelijk in de auto kunt zetten!

  Tip 4. Laat anderen zien hoe het autostoeltje moet worden gebruikt 

  Het installeren van je autostoeltje gaat je op den duur waarschijnlijk heel gemakkelijk af. Maar wat als anderen dat moeten doen? Laat grootouders of anderen eerst zien hoe ze het autostoeltje moeten gebruiken voordat ze je baby meenemen voor een ritje in de auto. Dit geeft meer vertrouwen als je er zelf niet bij bent.        

  Gebruik deze tips om je autostoeltje zorgeloos te gebruiken. Geniet van elke rit, van de eerste reis naar huis tot de vele avonturen die jullie nog tegemoet gaan.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maxi-Cosi

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard