img
Kanaal: ZP® - Zwangerschap & Babykalender
Het officiële zwangerenportaal.nl kanaal met geverifieerde informatie van professionals. Wanneer je je abonneert op dit kanaal, ontvang je wekelijks relevante informatie voor jouw week: de weekmail en daaraan gerelateerde artikelen.

Week 1

We noemen dit week 1 van je zwangerschap, maar eigenlijk ben je nog niet zwanger.

Omdat het bij iedereen verschillend is wanneer de eisprong plaatsvindt, beginnen we met tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Over ongeveer 40 weken zul je bevallen!

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is het mogelijk dat bepaalde informatie op deze pagina (tijdelijk) niet correct is.

Dit is de week waarin je je vruchtbare dagen hebt en waarin je bevrucht zal raken door middel van geslachtsgemeenschap of met een vruchtbaarheidsbehandeling. De kans is groot dat je aan het einde van deze week of aan het begin van week 2 de doorslaggevende vrijpartij zult hebben die leidt tot de bevruchting van je eicel.

In week 1 ben je dus eigenlijk nog niet zwanger, maar maakt jouw lichaam zichzelf klaar voor een mogelijke zwangerschap. De eicel rijpt om vrij te komen tijdens de eisprong, om daarna bevrucht te worden en zich in te nestelen in de baarmoedermond.

Lichamelijk is er dus nog niks te merken aan deze toekomstige zwangerschap. Wel kun je je lichaam alvast voorbereiden door te beginnen met het slikken van foliumzuur. Dit is noodzakelijk voor een goede vroege ontwikkeling van je kindje in de buik.

Hier kun je jouw uitgerekende datum berekenen!

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!