1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten

  BevallingReflexzonetherapie na de bevalling voor moeder

  Reflexzonetherapie na de bevalling - voor moeder

  ZP® - Magazine

  , 20 maart 2019 14:23Laatste update op: 20 februari 2020 20:58

  Elke bevalling geeft een aanslag op het lichaam. Of deze nu pijnlijk, uitputtend, makkelijk, rustig, snel of heftig is geweest. Alle kunnen verwarrende en/of tegenstrijdige emoties veroorzaken. Het is fijn om na deze gebeurtenis het lichaam weer in balans te kunnen brengen.

  Postnatale zorg

  De balancerende, harmoniserende en herstellende werking van reflexzonetherapie geeft een fijne ondersteuning in deze periode. Reflexzonetherapie kan je helpen om je te ontspannen, hormonen in balans brengen, afvalstoffen en vocht af te voeren, de bekkenbodem te stimuleren en te herstellen en geeft extra energie en kracht. Tijdens een behandeling is het extra fijn als de baby meekomt en lekker op je buik kan liggen.

  Borstvoeding

  Moedermelk komt ongeveer drie dagen na de bevalling op gang. Pijn, stress, spanningen, emoties, bezorgdheid, ziekte en trauma kunnen het opgang brengen van de melkproductie vertragen en de toeschietreflex onderdrukken. Hierdoor is minder melk beschikbaar.

  Reflexzonetherapie kan hierbij ondersteuning geven door het hormonale stelsel in balans te brengen, ontspanning te brengen in het gebied van de borsten en longen, het aanmoedigen van liefde, zorg en aandacht door liefdevol te behandelen en te benaderen.
  Bij stuwing wordt er gewerkt op de zones van de borsten om het gebied soepeler te maken, ongemak te verminderen, energie toe te voegen, vocht af te voeren d.m.v lymfedrainage op de reflexzones en de ontspannende grepen helpen om de bezorgdheid te laten afnemen.

  Na de bevalling is het mogelijk dat je nog andere kwaaltjes overhoudt. Indien dit het geval is, kun je een reflexzonetherapiebehandeling inzetten om de klachten te verminderen.

  Hierbij kun je denken aan:

  • Ischias-pijn: dit wordt veroorzaakt door het terugtrekken van de baarmoederbanden. Bij een keizersnede komt dit vaker voor.
  • Spanningshoofdpijn
  • Uitputting, vermoeidheid: gebroken nachten, op en neer gaande hormonen en het vinden van een nieuw ritme kunnen behoorlijk vermoeiend zijn.

  Post-natale depressie

  Depressieve gevoelens na een bevalling moet je zeer serieus nemen. Een aanleiding zou kunnen liggen in het feit dat de totale leefstijl veranderd is en er een enorme draaglast bestaat t.o.v. het ouderschap. Wanneer je lijdt aan depressieve gevoelens kun je daar niet zomaar overheen stappen. Professionele hulp is hierbij noodzakelijk.

  Reflexzonetherapie kan hierbij ondersteuning geven. Het lichaam wordt ondersteund door de ontspanning, je wordt gekalmeerd door de vasthoudende en ‘aardende’ grepen. De behandeling draagt bij om jezelf terug te vinden. De energie gaat stromen en de hormonen komen weer meer in balans.

  Afwijkende menstruatie

  Denk hierbij aan onregelmatige cyclus, Menorrhagia (extreem veel bloedverlies), Dysmenorrhoea (pijnlijke menstruatie) of Oligomenorrhoea (erg weinig bloedverlies). Bovenstaande is een opsomming van veelvoorkomende klachten tijdens en na de zwangerschap.

  Mocht het zo zijn dat jij een klacht ervaart die hier niet bij staat, schroom dan niet om contact te zoeken met een reflexzonetherapeut bij jou in de buurt. Omdat wij uitgaan van een holistische kijk naar de mens, en het lichaam als totaal behandelen via de reflexzones op de voeten, kunnen allerlei klachten behandeld worden.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard