1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 46 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Hoera, je ondeugende peuter is alweer 46 maanden oud! De tijd vliegt voorbij en voor je het weet, staat je kleintje als een volwaardig kleuter voor de deur van de basisschool. Laten we eens kijken naar de wereld van jouw bijna-kleuter van 46 maanden en wat jullie samen kunnen beleven.

  Peuter 46 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter 46 maanden

  Op deze leeftijd is je peuter vol energie en beweging. Het is bijna tijd om het fietsen onder de knie te krijgen, wat een geweldige mijlpaal is op weg naar de kleuterschool. Stel je voor: een klein fietsje met zijwieltjes, een trotse peuter en misschien een paar evenwichtsoefeningen die uitmonden in een glorieuze eerste fietstocht door de straat. Vergeet niet om je camera klaar te houden voor deze kostbare momenten!

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 46 maanden

  Terwijl je peuter de wereld fysiek verkent, groeit ook zijn innerlijke wereld. Het vermogen om zichzelf uit te drukken en gevoelens te begrijpen ontwikkelt zich volop. Een bijna-kleuter van 46 maanden oud kan zich al behoorlijk sociaal gedragen en geniet van interactie met andere kinderen. Dit is het perfecte moment om speelafspraakjes te organiseren, zodat je peuter kan oefenen met delen, samen spelen en de vroege basis van vriendschap kan leggen.

  Jij en je bijna-kleuter van 46 maanden

  Als ouder ben je een belangrijke gids en metgezel tijdens deze spannende periode. Samen de wereld ontdekken, leren en plezier hebben is een geweldige manier om jullie band te versterken. Bezoek samen de plaatselijke speeltuin, maak korte wandelingen in de buurt of ga op een 'ontdekkingstocht' in je eigen achtertuin. Zelfs alledaagse dingen kunnen een avontuur worden als je de wereld door de ogen van je peuter bekijkt.

  • Fietsavonturen: Ga samen fietsen in een rustige buurt of in het park. Als het nog zijwieltjes nodig heeft, bied dan de nodige ondersteuning terwijl je kleintje zich meer op zijn gemak voelt op de fiets.
  • Knutselwerkjes: Laat de creativiteit stromen door samen te knutselen. Maak kleurrijke tekeningen, gebruik vingerverf of knutsel eenvoudige ambachtelijke projecten. De kunstwerken kunnen later dienen als mooie herinneringen aan deze bijzondere tijd.
  • Samen lezen: Kies boeken die geschikt zijn voor deze leeftijd en geniet van quality time tijdens het voorlezen. Dit stimuleert niet alleen de taalontwikkeling, maar creëert ook een liefde voor lezen.
  • Verken de natuur: Ga op zoek naar interessante stenen, bloemen of insecten tijdens korte natuurwandelingen. Het is een geweldige manier om je peuter bewust te maken van de schoonheid van de wereld om ons heen.

  Geniet van deze speelse en unieke tijd samen terwijl je je voorbereidt op de volgende spannende fase: de basisschool!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard