1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 45 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Gefeliciteerd, je peuter is alweer 45 maanden oud! De tijd vliegt voorbij terwijl je kleintje groeit en zich ontwikkelt.

  Peuter 45 maanden

  Fysieke ontwikkeling van je 45 maanden oude peuter

  Op deze leeftijd zitten peuters van 3,5 jaar vol energie en vitaliteit. Hoewel er misschien geen spectaculaire veranderingen zijn, zullen ze waarschijnlijk wel verbeteringen in hun motorische vaardigheden vertonen. Dit is een geweldige tijd om activiteiten te ondernemen die hun coördinatie en fysieke vaardigheden verder ontwikkelen.

  Moedig buitenspelen aan, waar je peuter kan rennen, springen en klimmen. Dit helpt niet alleen bij hun fysieke ontwikkeling, maar ook bij het verkennen van de wereld om hen heen. Eenvoudige sportieve spelletjes zoals balvangen, voetballen of dansen kunnen leuk en lichamelijk uitdagend zijn.

  Mentale en emotionele ontwikkeling van je 45 maanden oude peuter

  De mentale en emotionele ontwikkeling van je peuter blijft zich gestaag voortzetten. Ze worden steeds vaardiger in het uiten van hun gevoelens en het begrijpen van emoties bij anderen. Dit is een goede tijd om hun sociale en emotionele intelligentie te bevorderen.

  Leer je peuter van 3,5 jaar om over hun gevoelens te praten. Vraag hoe hun dag was en moedig hen aan om te delen wat hen blij, verdrietig of boos maakte. Stimuleer speelsessies met andere kinderen om sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals delen, samenwerken en vriendelijkheid.

  Jij en je peuter van 45 maanden

  Als ouder speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van je peuter. Hier zijn enkele activiteiten die jullie kunnen doen om de band te versterken en plezier te hebben:

  • Samen koken: Laat je peuter helpen bij eenvoudige keukentaken zoals groenten wassen of koekjes bakken. Dit kan leuk en leerzaam zijn.
  • Verhaaltjestijd: Lees samen boeken voor en stel vragen over het verhaal om hun begrip te vergroten. Dit bevordert de taalontwikkeling.
  • Natuurverkenning: Maak wandelingen in de natuur en ontdek samen de buitenwereld. Wijs verschillende bomen, bloemen en dieren aan.
  • Creatieve kunst: Laat je peuter experimenteren met tekenen, verven en knutselen. Het is geweldig voor hun creativiteit en fijne motoriek.
  • Pret in de speeltuin: Breng regelmatig een bezoek aan de speeltuin, waar je peuter kan klimmen, glijden en nieuwe vrienden kan maken.

  Sparen en verzekeringen

  Je hebt inmiddels een druk gezinsleven. Heb je nog nagedacht over sparen voor je kind(eren) of een geschikte aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering of inboedelverzekering? Kinderen brengen een hoop geluk, maar ook een hoop geregel met zich mee. Misschien wil je wat geld sparen, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kan doen. Of weet je niet of jouw verzekeringen wel de juiste dekkingen hebben. Heb je hier hulp bij nodig? Tip: Wij hebben een afspraak met onze partner Certius dat ze je een gratis verzekerings-check! kunnen geven als je wil. Dan denken ze met je mee rondom sparen en bekijken ze bij je verzekeringen of je dekkingen goed staan, of je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard