1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 35 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Gefeliciteerd, jouw kleine wonder wordt bijna drie jaar oud! Die peuter van 35 maanden is een drukke bij, altijd op ontdekkingstocht en vol verrassingen. Je peuter is op deze leeftijd steeds beter verstaanbaar voor vreemden en weet als geen ander hoe je op een driewieler moet rijden. Ook is je peuter nog vaak erg ondeugend!

  Peuter 35 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter 35 maanden

  Op deze leeftijd van 2,5 jaar lijkt het wel alsof je peuter altijd in beweging is. Ren, spring, dans – je peuter bruist van de energie. En dat is maar goed ook, want beweging is essentieel voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Klimmen, klauteren en zichzelf in evenwicht houden zijn favoriete bezigheden. Verwacht je peuter dus regelmatig te vinden op de bank, tafel of zelfs op de vensterbank. Wees alert, want die kleine avonturier houdt je op je tenen!

  De grote overgang naar onderbroekjes komt dichterbij. Onthoud dat dit proces tijd kost en geduld vereist, en dat ongelukjes erbij horen. Moedig je peuter aan en wees trots op elke kleine stap vooruit.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 35 maanden

  Het brein van je 2,5 jarige peuter is als een spons die alles absorbeert. Dit is een periode van voortdurende ontdekking en nieuwsgierigheid. Kleine peuters worden steeds beter in taal en communicatie. Woorden en zinnen worden complexer, en de verhalen die ze verzinnen zijn vaak een mix van fantasie en realiteit.

  Emotioneel gezien kan deze fase een achtbaan zijn. Peuters ontdekken hun gevoelens en leren hoe ze ermee om moeten gaan. Trots, frustratie, vreugde – alles wordt intenser. Geef je peuter de ruimte om deze emoties te uiten en help ze woorden te vinden om zich uit te drukken.

  Jij en je peuter van 35 maanden

  Je kleine is bijna jarig! Drie jaar oud worden is een mijlpaal, en hoewel je peuter misschien nog niet alles begrijpt over verjaardagen, is het een geweldige gelegenheid om te vieren. Betrek je kind bij het organiseren van het feestje en laat hem of haar zijn wensen uitdrukken. Houd het simpel en leuk met vrienden en familie. Kleine spelletjes, kleurrijke ballonnen en natuurlijk taart zorgen voor een gedenkwaardige dag.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard