1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Partner week 9

  Gepubliceerd op: 7-20-2021Bewerkt op: 12-4-2023
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 7-20-2021Bewerkt op: 12-4-2023
  Geschreven door: ZP® - Voor de partner
  Je partner is nu 2 maanden zwanger, de baby verandert van een embryo in een foetus! Volgende week start de laatste maand van het eerste trimester.

  Dit gebeurt er met jullie baby in zwangerschapsweek 9

  Het hoofdje van je baby is steeds meer ontwikkeld en de oortjes beginnen nu ook te groeien. De teentjes en vingertjes beginnen ook steeds meer zichtbaar te worden en de vitale organen van je baby (hart, hersenen, nieren, lever en longen) zijn zich ook aan het ontwikkelen. Ook het lieve gezichtje van je baby krijgt in deze week steeds meer vorm, met onder andere de oogleden die zich ontwikkelen en neusgaatjes.

  Jij als partner in zwangerschapsweek 9

  Het is niet niks om een klein mensje in je buik te groeien, daarom kan het zijn dat je partner in deze periode van de zwangerschap wat oververmoeid raakt. En daardoor kun je minder zin krijgen in seks, in huishoudelijke taken en dingen ondernemen in het algemeen. Dat is volledig normaal, en de kans is groot dat je partner haar energie in het tweede trimester weer wat terugkrijgt. Voor nu is het voor haar zó belangrijk om begrip en steun te tonen!

  Hebben jullie je samen al georiënteerd op de kraamzorg en de kinderopvang? Dit regel je het liefste al in het eerste trimester, en aangezien die er al bijna opzit, is nu een goed moment om dat te regelen als jullie dat nog niet hadden gedaan. Anders kunnen namelijk jullie opties van voorkeur vol komen te zitten. Lees hier alles wat je moet weten over het regelen van kraamzorg en kinderopvang.

  Ben jij graag betrokken bij de zwangerschap? Dan kunnen jullie wellicht samen een zwangerschapscursus doen. Een leuke cursus die jullie als koppel kunnen doen is bijvoorbeeld Samen Zwanger, die jullie beide voorbereid op de bevalling.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard