1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Kinderopvang

  Wat kan je verwachten van een kinderopvang en waar let je op wanneer je er eentje kiest?

  Terug

  Kinderopvang

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine

  Het is een flinke keuze als het neerkomt op kinderopvang. Het is immers de plek waar je je kind iedere werkdag laat! Het is daarom goed om je te overwegen of je kinderopvang wilt en je te oriënteren op de mogelijkheden. Hier vind je verschillende artikelen met daarin onmisbare informatie over kinderopvang.

  Werkende ouder

  Kies je ervoor om na je ouderschapsverlof (weer) te gaan werken? Dan kan je vragen of familieleden kunnen oppassen, maar je kunt ook kinderopvang overwegen.

  Een moment voor jezelf

  Ook wanneer je als ouder niet werkt en fulltime zorgt voor je kind, is het goed om kinderopvang te overwegen. Zo heb je een moment voor jezelf en het is ook nog eens goed voor de sociale ontwikkeling van je kindje.

  Soorten kinderopvang

  Kinderopvang associeer je snel met een kinderdagverblijf, maar er zijn veel mogelijkheden als het op kinderopvang aankomt. Zo kun je een familielid vragen om op te passen. Ook gastouderopvang is een optie, hierbij wordt je kindje bij iemand thuis opgevangen. Weet je niet wat de beste optie is? Je kunt je eerst oriënteren op de verschillende mogelijkheden voordat je een keuze maakt. Let daarbij bijvoorbeeld op de veiligheid, de flexibiliteit en regelmaat en structuur. Het belangrijkste: volg uiteindelijk altijd je intuïtie voor het kiezen van de juiste plek!

  Kosten

  Ook de kosten kunnen een rol spelen in de keuze voor kinderopvang. De belastingdienst vergoed een bepaald bedrag voor de kinderopvang, dit is afhankelijk van je inkomen. Het is goed om je daarover in te lezen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard