1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De eerste nacht thuis met je kleintje in een co-sleeper

  Gepubliceerd op: 10 april 2023 03:52Bewerkt op: 13 juni 2023 10:47
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10 april 2023 03:52Bewerkt op: 13 juni 2023 10:47
  Geschreven door: ZP® - MagazineAdvertentie partner: Maxi-Cosi
  Nadat alles is geregeld in het ziekenhuis, is het tijd om je kleine wonder mee naar huis te nemen. Het is heel normaal om het spannend te vinden en misschien wel overweldigd te zijn wanneer je je klaarmaakt voor de eerste nacht thuis met je baby. Zo voelen de meeste ouders zich. Maar, onthoud wel dat je thuis kunt genieten van een heleboel geknuffel en waar je ’s nachts een liefdevolle band krijgt met je kleine slaper!

  Co-sleeping: zachte nachten met je baby binnen handbereik

  Zodra het avond wordt, kijk je er waarschijnlijk naar uit zo veel mogelijk te slapen. Maar zonder de behulpzame verpleegsters en artsen, bestaat je nacht waarschijnlijk uit het checken van je baby, (borst)voeding geven en ervoor zorgen dat je baby niets tekortkomt.

  Een co-sleeper kan jullie helpen om die eerste nacht zo rustig en vredevol mogelijk te houden. Ontdek de Maxi-Cosi Iora Air, een stijvolle co-sleeper die ervoor zorgt dat je kleintje geniet van vredige nachten, terwijl hij toch dichtbij jou is.

  Benieuwd naar de voordelen van een co-sleeper? De lijst kan erg lang zijn, maar we noemen er een aantal.

  Eenvoudige borstvoeding

  Een van de dingen die je zal verrassen tijdens je eerste dagen met je kleintje is hoe snel de honger opkomt. Pasgeborenen willen mogelijk elke 2-3 uur wat eten. Zorg ervoor dat het geven van borstvoeding in de nachtelijke uurtjes eenvoudig wordt met een co-sleeper.

  Dankzij de eenvoudige schuiffunctionaliteit kun je gewoon rustig in bed blijven. Het is eenvoudig de co-sleeper dichterbij te halen, je kleintje borstvoeding te geven en te kalmeren om weer in slaap te vallen.

  Meer slaap krijgen

  Co-sleeper betekent minder bedtijd-gedoe! Zowel jij als je baby krijgen vaak meer slaap wanneer je je baby in de co-sleeper laat liggen. Of je nou moet voeden, een speen terug stoppen of even wil kijken of alles goed is, alles is binnen handbereik. Hierdoor hoef je niet al te veel te bewegen of op te staan en kun je de belangrijkste dingen doen in een paar minuten, wat meer slaap betekent voor jou en je baby.

  Verminder gevaar in de nacht

  De nacht is wanneer de meeste gevallen van wiegendood plaatsvinden; maar het meest recente onderzoek toont aan dat slapen in dezelfde kamer met je baby het risico hiervan vermindert tot wel 50% [AAP].

  Experts raden aan om een losse wieg/co-sleeper dicht bij je te gebruiken – niet hetzelfde bed of sofa. Dichtbij je kleintje slapen ondersteunt borstvoeding en helpt je baby gerust te stellen en een veilig gevoel te geven in de nacht.

  Emotionele band

  Je kleintje zat 9 maanden lang in je baarmoeder en zal vast zoeken naar comfort en rust op zijn of haar plekje. Fysiek dicht bij je baby blijven, huid-op-huidcontact houden en flink wat geknuffel zal je baby rustig houden in deze nieuwe wereld met zoveel te ontdekken sensaties!

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maxi-Cosi

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard