1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Omrollen: een grote mijlpaal voor je baby!

  Gepubliceerd op: 12-12-2019Bewerkt op: 10-26-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-12-2019Bewerkt op: 10-26-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het omrollen van je baby is het begin van zijn voortbewegen. Vanaf hier zal je baby leren tijgeren, kruipen en uiteindelijk lopen. Wanneer je baby omrolt kan je baby al zijn hoofdje omhoog houden en zijn de spieren al veel sterker. Het is een erg trots en leuk moment voor zowel jou als je baby wanneer je baby voor het eerst omrolt!

  Wanneer gaat mijn baby omrollen?

  Zodra de spieren van je baby genoeg zijn ontwikkelt zal je baby gaan omrollen. Dit volgt meestal vrij snel nadat je baby zijn hoofdje zelf kan optillen. Je kunt verwachten je baby te zien omrollen vanaf de vier maanden, maar bij de meeste baby’s gebeurt dit rond de 6 maanden. Vanaf dan wordt het dus echt goed opletten met je baby even op jullie bed laten liggen, want voordat je het weet rolt hij ervan af! Verlies je kindje ook nooit meer uit het oog wanneer je hem op verschoont op zijn commode .

  Je baby stimuleren te rollen

  Het is belangrijk dat de spieren voldoende ontwikkeld zijn voordat je baby kan omrollen. En jij kan hem daarbij helpen, eigenlijk al vanaf de geboorte! Hiermee geef je je baby de kans om zich lichamelijk goed te ontwikkelen en op tijd de rollen, kruipen en uiteindelijk lopen.

  Tummy time

  De belangrijkste manier om je baby te helpen te leren omrollen is door hem dagelijks een tummy time te geven. Dit kan je al beginnen te doen vanaf dat je baby 1 week oud is. Je doet dit wanneer hij wakker is en in een goede bui voor een paar minuutjes. Vind je baby tummy time niet bepaald leuk? Bouw het dan langzaam op en begin met 5 minuutjes per dag. Leg hem hierbij op zijn buikje op een stevige, maar niet al te harde ondergrond. Zo zal je baby leren zijn hoofdje om het hoofd omhoog te houden en zijn armen bovenlichaam te trainen. Deze spieren heeft hij uiteindelijk hard nodig om te rollen.

  Omrollen voordoen

  Om het extra leuk te maken voor je baby, kan je naast hem gaan liggen tijdens de tummy time om het omrollen voor te doen. Zo heeft je baby gelijk een voorbeeld om te volgen en wordt de tummy time veel leuker.

  Help je baby

  Is de leeftijd voor het omrollen aangebroken, dan kan je je baby op verschillende manier stimuleren te gaan rollen. Doe dit door speelgoed naast de baby te bewegen, hierdoor zal hij die kant op willen rollen. Je kunt hem ook altijd zelf nog een zetje geven door hem op zijn rechterzijkant te leggen met zijn rechterarm gestrekt. Zo ligt dit armpje niet meer in de weg en kan je baby zo omrollen wanneer je zachtjes aan zijn rechterarm trekt!

  Iedere baby is anders

  Sommige baby’s beginnen al met omrollen rond de leeftijd van 3 maanden, maar als je baby hier pas met 6 maanden mee begint is er ook geen enkel probleem. Ieder kind volgt hierbij zijn eigen tempo. Wel is het belangrijk dat jij hem helpt door je baby dagelijks even op zijn buikje te leggen, en de rest zal al snel vanzelf gaan!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard