1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Coronavirus: 5 tips voor thuiswerken met kinderen

  Gepubliceerd op: 3-16-2020Bewerkt op: 7-3-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-16-2020Bewerkt op: 7-3-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De maatregelen rondom het coronavirus zijn inmiddels versoepeld. Toch wordt nog steeds gestimuleerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken met kinderen?

  Thuiswerken vanwege coronavirus

  Vanuit de overheid is het advies gegeven om zoveel mogelijk thuis te werken, indien mogelijk. Hierdoor wordt geprobeerd om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

  Tips voor thuiswerken met kinderen

  Het is best een klus als jij en/of je partner thuis moeten werken, en je kind(eren) ook thuis zijn. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet om deze situatie zo goed mogelijk aan te pakken.

  Halve dagen werken, met je partner afwisselen

  Werken jij en je partner beide thuis en zitten de kinderen thuis? Dan zijn er creatieve oplossingen nodig om toch nog vanuit huis te kunnen werken. Eén van deze oplossingen is het werken van halve dagen. Dit is niet optimaal, maar deze situatie vraagt om noodoplossingen. Hierbij kun je het zo plannen dat jij de ochtend werkt en je partner de middag, zo is er altijd iemand bij de kinderen. Overleg met je werkgever of dit een optie is die voor beide partijen goed werkt.

  Wees realistisch en stel prioriteiten

  De kans dat je net zo productief bent als op kantoor is niet groot. Wanneer je één of meerdere kinderen rond hebt lopen en je partner er niet is, kun je nou eenmaal niet alle taken van je takenlijst afwerken. Spreek daarom met je werkgever af welke taken prioriteit hebben en focus je daar op.

  Een goede planning met pauzes

  Deze tip is afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Kunnen je kinderen zich goed een uur alleen vermaken? Plan je werkdag dan zo in dat je tijdens dat uur kunt werken. Zorg ervoor dat je daarna een pauze neemt waarin je aandacht kan geven aan je kinderen en even met ze kunt spelen. Spreek daarna af dat je weer een uur gaat werken en verzin een activiteit waar ze in die tijd zoet mee zijn.

  Werk je thuis met een baby? Je bent dan afhankelijk van een aantal factoren. Bespreek dit goed met je werkgever. Geef daarbij aan dat je tijdens de dutjes van je baby een aantal taken kunt oppakken, maar je kunt niks garanderen. Een baby is erg onvoorspelbaar en de dag kan altijd weer anders lopen dan je ’s ochtends had bedacht.

  Eerder opstaan

  Slapen je kinderen redelijk lang of zijn het vroege vogels? Indien ze bijvoorbeeld tot 08:30 slapen, kun je zelf je werkdag om 06:30 laten beginnen. Hierdoor kun je al veel doen voordat zij wakker zijn. Het is geen hele werkdag natuurlijk, maar de gedachte dat je een hele werkdag kunt volmaken met kinderen in huis moet je wellicht uit je hoofd zetten.

  Een vaste werkplek en een vaste speelplek

  Zorg dat je zelf een vaste werkplek hebt in je huis en deze zich niet middenin de speelzone van je kind bevindt. Creëer aan het begin van de dag een speelplek voor je kinderen, kies samen leuke dingen uit die je kinderen kunnen gaan doen en maak er leuke opdrachten bij. Kinderen blijven natuurlijk onvoorspelbaar en weten je altijd te vinden, maar proberen kan altijd! Lukt deze aanpak niet? Kies er dan voor om samen te werken. Terwijl je kind naast je met een kleurplaat aan de gang gaat, kun jij een aantal mails wegwerken.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard