1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Chocolade tijdens de zwangerschap: hoeveel mag je ervan eten?

  Gepubliceerd op: 22 september 2021 20:48Bewerkt op: 7 februari 2106 07:28
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 22 september 2021 20:48Bewerkt op: 7 februari 2106 07:28
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Zwanger en chocolade eten

  Of je chocolade veilig kunt blijven eten als je zwanger bent? Het antwoord is ja. Je kunt gerust een stukje van een stukje genieten, sommige onderzoeken laten zelfs zien dat de cacao door de endorfines een positieve invloed kan hebben op je gemoedstoestand tijdens de zwangerschap! Sla er ook weer niet in door, wat in chocola zit ook cafeïne, net zoals in koffie en thee. En van die stof mag je dan weer niet te veel binnenkrijgen als je zwanger bent. Daarnaast bevat chocolade vaak veel suiker en vet.

  Cafeïne in chocolade

  Teveel cafeïne tijdens de zwangerschap kan de groei van het embryo tegenhouden, en zorgen voor een te laag geboortegewicht, een miskraam of vroeggeboorte. Daarnaast kan het bij jou zorgen voor hoofdpijn en een rusteloos gevoel.

  Hoeveel chocolade tijdens de zwangerschap?

  Het advies luidt om niet meer dan 200mg cafeïne per dag binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. Om die hoeveelheid binnen te krijgen, moet je behoorlijk wat chocolade eten: namelijk ongeveer 5 repen pure chocolade of 10 repen melkchocolade. Het is onwaarschijnlijk dat je zoveel chocolade zult eten, maar toch is het goed om te weten!

  Daarnaast zitten er veel suikers en vetten in chocolade, en dan niet de goede vetten. Vooral in melkchocolade of witte chocolade. Eet het dus met mate!

  Welke chocolade tijdens de zwangerschap?

  Is pure, melk of witte chocolade dan beter om te eten tijdens de zwangerschap? Van alle soorten, is pure chocolade dan toch de beste keus. Hierin zitten vaak de minste verzadigde vetten, en de gezondheidsvoordelen van chocolade vind je vooral in pure chocolade. Wel bevat pure chocolade de meeste cafeïne. Witte chocolade daarentegen bevat helemaal geen cafeïne.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard