1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Carpaccio eten tijdens de zwangerschap, mag dat?

  Gepubliceerd op: 11-13-2021Bewerkt op: 11-13-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-13-2021Bewerkt op: 11-13-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Zin in carpaccio tijdens de zwangerschap, maar benieuwd of je dat wel mag eten? Als we het hebben over rauwe rundercarpaccio, kan je dat beter laten staan als je zwanger bent. Hier lees je waarom carpaccio en no-go is tijdens de zwangerschap.

  Zwanger en carpaccio eten

  Carpaccio is gemaakt van rauw rundvlees. Tijdens de zwangerschap kun je beter geen rauw vlees eten, vanwege het risico op een toxoplasmose infectie. De toxoplasmose bacteria kan mogelijk schadelijk zijn voor je ongeboren baby, waarom je carpaccio en andere gerechten met rauw vlees beter kunt laten staan.

  Rauw vlees en toxoplasmose tijdens de zwangerschap

  In rauw vlees kunnen verschillende bacteriën en parasieten zitten, die schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren baby. Daarom wordt aangeraden tijdens de zwangerschap alleen vlees te eten dat door en door verhit en doorbakken is. Zo worden bacteriën zoals toxoplasmose gedood en vormt het geen risico meer voor je baby.

  Toxoplasmose is een infectieziekte veroorzaakt door een parasiet genaamd toxoplasma gondii. Een infectie zal jou niet in gevaar brengen, maar voor bij baby kan het zorgen voor vroeggeboorte of een miskraam, of een afwijking zoals een waterhoofd of juist een te klein hoofdje. Gezichtsverlies of hersenschade behoren ook tot de risico’s voor je baby bij een toxoplasmose infectie.

  Alternatieven voor rundvlees carpaccio

  Heb je écht ontzettend zin in een carpaccio? Dan kun je het rundvlees natuurlijk goed doorbakken, pijnboompitjes, kaas en rucola eroverheen en klaar! Het smaakt misschien niet hetzelfde, maar je moet het er maar even mee doen.

  Natuurlijk heb je ook andere lekkere carpaccio alternatieven, zonder vlees. Denk hierbij aan rode bieten carpaccio, stoofperen carpaccio of gegrilde paprika carpaccio. Ideaal ook voor de vegetariërs!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard