1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Cadeau voor jou en je kind: het BoekStartkoffertje

  Gepubliceerd op: 4-22-2022Bewerkt op: 4-27-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-22-2022Bewerkt op: 4-27-2022
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Boekstart
  Met boeken kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom krijgt elke baby rond de leeftijd van drie maanden een uitnodiging om het BoekStartkoffertje op te halen bij de Bibliotheek. Daarmee kun je meteen beginnen met voorlezen. Het is een warm welkomstcadeau voor jou en je kind.

  Voorlezen aan je baby

  Voorlezen aan baby’s? Het lijkt misschien niet vanzelfsprekend, maar het werkt. Hoe jonger je begint, hoe groter de winst. Kinderen die vanaf drie maanden regelmatig worden voorgelezen, hebben sneller een grotere woordenschat. Ook hun taalontwikkeling verloopt vlotter. Al na vijftien maanden merk je het verschil. Bovendien is er een sneeuwbaleffect. Babyboekjes geven aanleiding om liedjes te zingen, verhalen te vertellen en plaatjes te benoemen. Kinderen raken zo al jong vertrouwd met taal en hun interesse in boeken en verhalen neemt toe.

  Knisper- en kartonboekje

  Om een vliegende start te verzekeren, ontvangt elke baby van drie maanden een brief met daarin een waardebon voor een BoekStartkoffertje. In het koffertje vind je een stoffenboekje, waar je baby lekker mee kan spelen, en een kartonboekje, dat stevig vasthoudt bij het voorlezen. De boekjes worden speciaal voor BoekStart gemaakt en wisselen regelmatig. Ze gaan over karakters als Nijntje en Kikker, of hebben foto’s of vrolijke tekeningen. Bij elke titel krijg je een folder met handige voorleestips. Daarin lees je bijvoorbeeld hoe je je kindje tijdens het lezen kunt uitdagen tot bewegen, welke spelletjes aansluiten bij het boek, of welke liedjes erbij passen.

  Leestips

  Ben je op zoek naar meer speel- en voorleesboeken? In het e-magazine BoekStart voor jou! vind je elk kwartaal pagina’s vol boekentips voor baby’s, dreumesen en peuters. Daarnaast vind je nieuwtjes, praktische leestips, interessante websites, theatertips en informatie over lezen en taalontwikkeling. Zo kom je steeds meer te weten over het nut en plezier van samen lezen. Je vindt het BoekStart voor jou! op www.boekstart.nl

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Boekstart

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard