1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Borstvoedingstips met een dreumes of peuter in de buurt

  Gepubliceerd op: 1-3-2023Bewerkt op: 10-24-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 1-3-2023Bewerkt op: 10-24-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Je hebt een baby op komst, of misschien heb je al een baby, én je hebt een dreumes of peuter rondlopen. Hoe doe je dat dan met borstvoeding? Want alle moeders met een peuter weten dat ze enorm veel aandacht kunnen opeisen.

  Tips als je borstvoeding gaat geven met een dreumes of peuter in de buurt.

  Borstvoeding geven, maar je hebt ook een dreumes of peuter

  Een dreumes of peuter opvoeden is een hoop werk: ze hebben het liefst de hele dag je aandacht en het vergt een hoop werk. Met een baby op komst vraag je je misschien af hoe je dat gaat doen met het borstvoeding geven aan de nieuwste aanwinst van de familie. Je bent niet de enige die daarmee worstelt, want de meeste kleintjes vinden het ontzettend interessant om bij mama en de baby te zijn als die wordt gevoed. Vooral als je partner vaak van huis is, kan dit voor wat uitdagingen zorgen.

  TIps om borstvoeding te geven als je nog een ouder kind hebt

  Deze tips kunnen je op weg helpen zodat jij altijd in rust je baby kunt voeden.

  1. Leuke, rustige en duidelijke uitleg Kleine kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid. Een duidelijke uitleg dat de baby om de zoveel uur behoefte heeft aan een voeding, en nog niet alleen kan eten omdat hij nog geen tanden heeft, kan het begrip bij je kind vergroten. Het liefst doe je dit al tegen het einde van de zwangerschap, maar als je baby al geboren is, is het ook nooit te laat om goed met je kind te praten.

  2. De ochtend-, middag- en avondvoeding Als het even kan, dan is het ‘s ochtends handig om je baby vast te voeden terwijl je kind nog ligt te slapen. In de middag voed je je baby idealiter tijdens het middagdutje van je dreumes of peuter. ‘s Avonds als het even kan als je kind al ligt te slapen, zodat je goed te tijd kunt nemen voor de laatste voeding voor bedtijd.

  3. Borstvoedings-speelgoedmandje Iets wat het erg goed doet bij peuters en dreumesen, is een speciaal mandje of bakje met speelgoed klaarleggen met speelgoed dat ze uitsluitend mogen gebruiken wanneer de baby wordt gevoed. Zo wordt het ook voor hun een speciaal moment en iets om naar uit te kijken. In plaats van speelgoed mogen het trouwens ook willekeurige objecten zijn: iets uit de keuken, een haarband van jou, een kledinghanger. Vinden ze net zo leuk!

  4. Ideale plek Een ideale plek om borstvoeding te geven met een kleine in de buurt, is een plek waar je peuter ook vrijuit kan spelen. Weet je bijvoorbeeld dat je je baby op een bepaald tijdstip gaat voeden? Probeer dan nét op dat tijdstip in de speeltuin om de hoek te zijn.

  5. Leren voeden in de draagdoek Er zijn manieren om je baby te voeden in de draagzak of draagdoek. Op die manier heb je je handen nog steeds vrij en kun je hier en daar nog ingrijpen bij je peuter als dat nodig is.

  6. Hulp inschakelen Als er ook maar eens per dag een half uurtje een vriendin of familielid kan langskomen om even je oudste bezig te houden, dan heb jij al een fijn moment om je baby in alle rust te voeden. Wees nooit bang om om hulp te vragen met een pasgeboren baby!

  7. Betrek je kind erbij Peuters en dreumesen vinden het fijn bij zo veel mogelijk betrokken te worden bij alles wat jij doet, ook bij de voedingsmomenten! Geef je kind taakjes als het aanreiken van de hydrofiele doek voor het knoeien met de melk, en het helpen met klopjes geven op de rug van de baby na de voeding.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard