1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    category-image

    Borstvoeding

    Borstvoeding geven heeft vele voordelen voor je baby. Hier lees je er alles over en vind je tips om het borstvoedingsavontuur soepel te laten verlopen.

    Terug

    Borstvoeding

    Geschreven door: ZP® - Magazine
    ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
    Als je je baby borstvoeding kan en wil geven, is het aan te raden dat zeker te doen. In borstvoeding zitten namelijk antistoffen die zijn afgestemd om de behoeftes van je baby: echt een unieke substantie dus! Wat kun je verwachten met het geven van borstvoeding? Hoe bereid je je voor, en wat als het moeilijk gaat? Hier lees je daar alles over.

    Borstvoeding voor je baby

    Je baby borstvoeding geven is een hele ervaring. Hoe bijzonder is het dat alles wat je baby nodig heeft aan voeding regelrecht uit jouw borst kan komen? Dat heeft de natuur prachtig geregeld, maar vaak is het ook een hele rollercoaster ride, dat borstvoeding geven. Of je het nu afkolft of je baby direct uit de borst laat drinken, je bent er de eerste maanden en soms de eerste paar jaar volop mee bezig. Voor veel vrouwen is het mooi als het de eerste maanden wilt lukken, maar als het even kan, dan raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan je baby twee jaar borstvoeding te geven. Zo krijgt je baby zo lang mogelijk belangrijke antistoffen binnen.

    Kwaaltjes tijdens borstvoeding

    Moeilijkheden en kwaaltjes tijdens de borstvoedingsperiode zijn de voornaamste reden waarom veel vrouwen ervoor kiezen na een paar weken of maanden te stoppen. En dat is ook heel begrijpelijk, want soms is het niet niks. Toch kun je met de meeste kwaaltjes een hele hoop zelf doen om het wat vlotter te laten verlopen, of met behulp van een lactatiekundige. Denk hierbij aan kwaaltjes zoals:

    In deze categorie vind je dan ook nuttige informatie en tips met betrekking tot deze borstvoedingskwaaltjes.

    Hulpmiddelen

    Ben je van plan borstvoeding te geven, of ben je erachter gekomen dat je wel wat hulp kunt gebruiken: er zijn veel handige hulpmiddelen! Een borstkolf, afkolfzakjes of -flesjes, een paar goede voedingsbh's, zoogcompressen, tepelzalf en een voedingskussen mogen niet missen in huis bij een borstvoedende moeder. Zit je even helemaal klem? Dan zijn er lactatiekundigen om je advies op maat te geven.

    Alles weten over borstvoeding? Dat kan met onze borstvoedingscursus, deel van het online cursuspakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard